-1.4 C
Banja Luka
09.12.2023.

Stanivuković pokreće peticiju za smjenu Ljube Ninkovića: I prašina je korisnija od njega

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da je predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković za četiri mjeseca održao samo jednu redovnu sjednicu, te da će zbog toga pokrenuti peticiju za njegov opoziv.

Stanivuković dodaje da je prošlo 124 dana od potpisivanja posljednjeg akta od strane predsjednika Skupštine grada.

 

“Nekad bi bio srećan da je 0, a li ovo je debeli minus. Ovo je presedan u i istoriji parlamentarnog života. Ovaj čovjek, otkako je predsjednik Skupštine grada, je održao samo jednu redovnu sjednicu. Četiri mjeseca je prošlo”, rekao je on.

Napomenuo je da nema zakonsku mogućnost da mu obustavi “platu za nerad”.

“On je inkasirao 50.000 maraka iz budžeta na ni jednu održanu sjednicu. Jelena Rozga i Aca Lukas uzmu na koncertu manje nego Nino za jednu sjednicu. Nisam mogao u snu da pomislim da će doći veća štetočina. Ne mogu da ga zovem predsjednikom”, rekao je on.

 

Tvrdi da je zvao Ninkovića u vezi sa Kolegijumom za zakazivanje sjednice ali nije dobio konkretnu informaciju.

“Prošlo je skoro mjesec dana kako mu je oduzeta kancelarija. Vjerujte da nema nikakve štete. I čistačice mi kažu da je prašina u kancelariji korisnija od njega”, poručio je Stanivuković.

Pozvao je građane da dođu u ponedjeljak na potpisivanje peticije za opoziv predsjednika Skupštine grada Banjaluka.

 

“7. avgusta krećemo sa potpisivanjem peticije u njegovoj kancelariji. Biće kao knjiga žalosti. Stajaće njegova slika kraj stola i knjiga. Slika će da stoji da bi ga narod upoznao”

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili