22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.
NaslovnaPolitika privatnosti

Politika privatnosti

Korištenjem ovog portala podrazumijeva se da ste saglasni da tanjug-srpske.com neće biti smatran odgovornim za bilo kakvu direktnu ili indirektnu, slučajnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu.

Pregledavanjem i korištenjem sadržaja podrazumijeva se da ste prihvatili daljnje uslove korištenja portala.

Svako korištenje portala tanjug-srpske.com podliježe sljedećim uslovima:

Sadržaje objavljene na tanjug-srpske.com dozvoljeno je čitati i preuzimati samo za lične i nekomercijalne svrhe te se ne smiju distribuirati trećim osobama bez izričite saglasnosti vlasnika portala. Kopiranje je dopušteno samo uz zadržavanje svih napomena i upozorenja o autorskim pravima i vlasništvu bilo koje vrste, te ograničenja od odgovornosti i uputa koja su navedena na portalu, što se posebno odnosi na partnerske sadržaje.

Gotovo svi članci koji su preneseni s drugih stranica i portala, preneseni su uz dozvolu autora ili uz dozvolu određenog portala na kojem je članak objavljen te za njihovo daljnje prenošenje na vaše stranice ne možemo mi dati dozvolu. Preporučamo da sami kontaktirate autora ili barem ako s našeg portala prenosite sadržaj koji smo mi prenijeli s drugog izvora, obavezno navedite originalni izvor i autora, a po želji u nastavku navedite “Izvor: tanjug-srpske.com”.

Ukoliko smatrate da smo povrijedili vaše autorsko pravo, izvinjavamo se i molimo vas da nam to javite kako bi članak ili uklonili ili dodali vaše ima kao autora.

Svi sadržaji koji su objavljeni na portalu tanjug-srpske.com, uključujući vijesti, autorske članke, slike, grafove i sve informacije koje odašilju autori, kao i sav drugi materijal koji se nalazi na portalu, služe isključivo u informativne svrhe.

tanjug-srpske.com poduzeće odgovarajuće napore kako bi informacije na ovoj internet stranici bile tačne i precizne, ali ne daje nikakve garancije u pogledu njihove tačnosti ili potpunosti.

Svi korisnici portala saglasni su s činjenicom da lično snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja na ovoj internet stranici te da tanjug-srpske.com neće biti smatran odgovornim za bilo kakvu direktnu i/ili indirektnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja tanjug-srpske.com kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove internet stranice.

tanjug-srpske.com zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ove internet stranice, u bilo koje vrijeme i zbog bilo kojeg razloga, bez prethodne najave te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

tanjug-srpske.com sadrži informacije trećih strana i linkove na druge internet stranice nad kojima nema nikakvu kontrolu. Takve su informacije označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba. tanjug-srpske.com ne daje nikakve garancije u pogledu njihove tačnosti i ne preuzima nikakvu odgovornost za iste.

Portal tanjug-srpske.com sadrži informacije o brojnim temama, proizvodima i uslugama vezanim uz brigu za zdravlje i zdrav život. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o upotrebi pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda.

Zaštita privatnosti:

Web lokacija “tanjug-srpske.com” štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Web lokacija “tanjug-srpske.com” može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom registracije. Ove podatke “tanjug-srpske.com” koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao stranicu.

Politika o kolačićima:

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu posjete našim stranicama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internet stranicama Društva nikad ne pokazuju lične detalje iz kojih se može utvrditi identitet posjetioca.

Kolačić je mali zapis koju internet stranice koje posjećujete pohranjuju i/ili čitaju iz memorije vašeg uređaja kroz vaš interne pretraživač. Kolačići također čine vaše interakcije s internet stranicama sigurnijima i bržima jer pamte vaše postavke (npr. podatke za prijavu) tako što šalju podatke koje sadrže natrag originalnoj internet stranici s koje potiču (kolačići prve strane) ili drugoj internet stranici kojoj pripadaju (kolačići treće strane) kad ponovno posjetite stranicu u pitanju koristeći se istim krajnjim uređajem.

Možete blokirati ili ukloniti kolačiće kroz svoj pretraživač ili koristeći softver trećih strana, ali u tom slučaju može doći do problema pri korištenju određenih dijelova internet stranice.

Želite li izbrisati kolačiće pohranjene na vašim uređajima i konfigurirati internet pretraživač da odbija kolačiće, možete to učiniti u postavkama internet pretraživača.

Postavke povezane s kolačićima uobičajeno se nalaze pod izbornikom „Opcije“, „Alati“ ili „Preferencije“ u internet pretraživaču koji koristite da biste pristupili našim stranicama.

Ovisno o postojećim pretraživača, kolačići se mogu onemogućiti na različite načine.