13.7 C
Banja Luka
01.12.2023.

Зоран Кокановић: Односи са Ђокићем су идилични, због њега сам у политици.

Социјалистичка партија-Петар Ђокић на наредној сједници Народне скупштине, добиће „појачање“ у Клубу посланика јер ће заклетву положити предсједник одбора социјалиста из Брчког и досадашњи посланик у локалној Скупштини, Зоран Кокановић. Он је на посљедњим изборима освојио 2.900 гласова и у скупштинским клупама замијениће земљака Петра Ђокића, који је у министарској фотељи.

„Да одмах отклонимо недоумице, не припадам неком страначком клишеу, међутим у души сам социјалиста и у пуном капацитету ћу учествовати у раду страначког Клуба и скупштинске већине“-каже Кокановић у разговору за Тањуг-Српске.

Из Вашег одбора је било говора да би радије остали посланик у Дистрикту ?

-Опет кажем да нисам имао недоумице око прихватања мандата, јер ми је изузетна част да у највећем законодавном тијелу Републике Српске, представљам српски народ из Брчког и из изборне јединице шест. Моје мјесто у Скупштини Дистрикта ће заузети провјерен кадар тако да ће Клуб бити можда и јачи.

Зашто се онда неко боји Зорана Кокановића ?

Нема нико разлога да ме се боји, то знају моји пријатељи и то је надувано. Захвалан сам грађанима је уживам њихову велику подршку. Можда сам мало више народни и што се од других издвајам као човјек из реалног сектора који никада није пословао са државним, републичким, градским јавним предузећима и владама.

Ипак, мора постојати нешто?

Послије сваких избора се прије свега морамо сви погледати у оци и видјети резултате јер бројеви говоре све. Сви кадрови било које политичке опције који нису остварили зацртан резултат требају сами да се захвале на пруженом повјерењу и своје мјесто препусте другима из партије или странке. То је прије свега морална обавеза, а уједно и страначка одговорност и дисциплина.

У каквим сте односима са лидером СП Петром Ђокићем ?

Са предсједником странке сам у идиличним односима, познајемо се и прије него што сам дошао у Социјалистичку партију, а он је један од људи због којих сам уопште политички ангажован.

Ко ће Вас замијенити у Скупштини Дистрикта ?

 

У Скупштини Брчко Дистрикта мијења ме страначки колега,  прије свега пријатељ др Живан Николић те сматрам да ће у Клуб донијети неке друге вриједности и идеје. Брчаци неће бити ослабљени, већ појачани послаником у Народној скупштини Републике Српске.

Povezane vijesti

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

  Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...