12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Nestro se širi u FBiH

Nestro petrol, koji je u vlasništvu ruskog NeftegazInKora, preuzet će u zakup, sa pravom preče kupovine, benzinsku pumpu od sarajevske kompanije EOL Petrol,  piše u prijavi o koncentraciji.

U prijavi se ne navodi tačno, odnosno cenzurisn je podatak koju tačno pupmpu će preuzeti ruska kompanija, no jasno je da će ona time pojačati svoji tržišni udio.

U prijavi stoji tek da će rusi preuzeti dio kompanije EOL Petrol. No, jasno je da je riječ o benzinskoj pumpi jer je kao relevantni segment tržišta navedeno “tržište prodaje naftnih derivata na malo”.

Privredni subjekat Nestro Petrol ima 86 benzinskih stanica na tržištu prodaje na malo naftnih derivata u Bosni i Hercegovini i to: 75 benzinskih stanica u Republici Srpskoj, 10 benzinskih stanica u Federaciji BiH i 1 benzinska stanica u Brčko Distriktu.

Privredni subjekat “NeftegazInKor”, pored vlasništva u privrednom subjektu Nestro Petrol, ima 100 vlasničkih učešća u privrednom subjektu Optima grupa d.o.o. Banja Luka, kao i većinska učešća u privrednim subjektima Rafinerija nafte Brod a.d. Brod i Rafinerija ulja Modriča a.d. Modriča.

Pretežna registrovana djelatnost privrednog subjekta EOL Petrol je trgovina na malo motornim gorivima u specijalizovanim prodavnicama.

Eol Petrol se najprije bavio smo veletrgovinom nafte i naftnih derivata na području cijele Bosne i Hercegovine. Potom je ušao u maloprodaju otvaranjem nekoliko benzinskih pumpi.

 

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...