22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Vulinov povratak! Biće novi potpredsjednik Vlade Srbije

 

Aleksandar Vulin, osnivač Pokreta socijalista i aktuelni senator Republike Srpske, vraća se u Vladu Republike Srbije u kojoj će obavljati funkciju potpredsjednika.

 

 

Vulin je aktuelni senator Republike Srpske. U dosadašnjij karijeri obavljao je mnoge važne državničke poslove u Srbiji. Vulin je biran za narodnog poslanika, bio je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, ministar bez portfelja, ministar rada, ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova. Donedavno je obavljao funkciju direktora Bezbednosno-informativne agencije Srbije – BIA.

 

U Vladi premijera Miloša Vučevića ibavljaće funkciju potpredsjednika Vlade Srbije.

 

Vulin je veliki prijatelj Republike Srpske iz koje vodi i porijeklo. Važi za jednog od najodanijih i najboljih saradnika Predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Kompletan sastav Vlade Republike Srbije:

 

Predsjednik Vlade Miloš Vučević, prvi potpredsjednik i ministar finansija – Siniša Mali, potpredsjednik Vlade – Aleksandar Vulin, ministar spoljnih poslova i zamjenik predsjednika Vlade – Marko Đurić, potpredsjednik Vlade i ministar odbrane – Bratislav Gašić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine – Tomislav Momirović, ministar privrede – Andrijana Mesarović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Aleksandar Martinović, potpredsjednik Vlade i ministar za zaštitu životne sredine – Irena Vujović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike – Dubravka Đedović Handanović, ministar pravde – Maja Popović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu – Jelena Kovačević, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog – Tomislav Žigmanov, ministar unutrašnjih poslova – Ivica Dačić, ministar prosvjete – Slavica Đukić Dejanović, ministar za nauku i inovacije i tehnološki razvoj – Jelena Begović, ministar zdravlja – Zlatibor Lončar, ministar za evropske integracije – Tanja Miščević, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja – Nemanja Starović, ministar za brigu o porodici i demografiju – Milica Đurđević Stamenkovski, ministar sporta – Zoran Gajić, ministar informisanja i telekomunikacija – Dejan Ristić, ministar za javna ulaganja – Darko Glišić, ministar za turizam i omladinu – Husein Memić, ministar kulture – Nikola Selaković, ministar za brigu o selu – Milan Krkobabić. Ministri bez portfelja: Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović, Tatjana Macura

 

Mandatar Vučević rekao je da će danas podneti zahtjev predsjednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sjednice za 1. maj na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i prijedlog za sastav Vlade Srbije.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...