-0.4 C
Banja Luka
03.12.2023.

Višković: Nedopustivo da vjerski poglavari prijete oružjem i ratom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najoštrije je osudio izjave poglavara Islamske vjerske zajednice u BiH Huseina efendije Kavazovića u kojima prijeti ratom, te pozvao Islamsku vjersku zajednicu da uputi izvinjenje i ogradi se od ovakvih riječi efendije Kavazovića.

Premijer Višković rekao je da je nedopustivo da vjerski poglavari uznemiravaju javnost i građane prijeteći oružjem i ratom, s ciljem rješavanja političkih pitanja, te da su posljednje izjave Kavazovića prevršile svaku mjeru.

“Izjave efendije Kavazovića veoma su opasne za mir i stabilnost u BiH i prevršile su svaku mjeru, i zato očekujem od Islamske vjerske zajednice da se ogradi od teških riječi Kavazovića i izvini se građanima i javnosti“, rekao je premijer Višković.

Premijer Višković zapitao se šta drugi narodi koji žive u BiH mogu da očekuju nakon ovakvih zapaljivih izjava i prijetnji od strane poglavara jedne vjerske zajednice, te pozvao predstavnike međunarodne zajednice u BiH da upozore Islamsku zajednicu i Kavazovića za neprimjeren rječnik, jer ovako grube izjave od strane predstavnika vjerskih zajednica odavno nisu zabilježene u javnom prostoru.

“Predstavnici vjerskih zajednica treba da propovijedaju vjeru, suživot, toleranciju i razumijevanje među ljudima i nedopustivo je da oni narod pozivaju na oružje“, istakao je premijer Višković i poručio da izjave efendije Kavazovića treba da budu najoštrije osuđene od svih u BiH.

Povezane vijesti

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

  Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...