22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Sindikat obrazovanja traži izjednačavanje plata

BANJALUKA- Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske zatražio je od Vlade Srpske i resornih ministara da odmah izjednače platne koeficijente zaposlenih u ovoj oblasti sa ostalim budžetskim korisnicima, za šta je rok bio kraj prošle godine na osnovu memoranduma iz decembra 2017. godine, rečeno je danas nakon sjednice Izvršnog odbora ovog sindikata.

Predsjednik Sindikata Dragan Gnjatić rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da očekuje da razgovori sa nadležnima o ovom problemu počnu što prije, a u suprotnom na raspolaganju su im svi oblici sindikalne borbe.

On je naveo da je oko 15.000 zaposlenih sa visokom stručnom spremom u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, kao i u nauci i kulturi Srpske, dugi niz godina prima platu manju od 250 do 300 KM u odnosu na ostale korisnike budžeta.

“Ovi profesori su nosioci pozitivnih promjena u Republici Srpskoj i manje su plaćeni od najslabije plaćenog službenika sa visokom stručnom spremom u organima uprave i javnim službama Srpske”, ocijenio je Gnjatić na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture.

Na konferenciji za novinare navedeno je da Sindikat obrazovanja, nauke i kulture pregovara u ime 25.000 zaposlenih, te da je riječ o najbrojnijem sindikatu u Srpskoj, ali i BiH.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...