7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Sve žrtve Sanele Karić

Federalni premijer Nermin Nikšić otvorio je  rudnik cinka, barita i olova Rupice u vlasništvu kompanije Adriatik Metals u Varešu.

U odsustvu prvih ljudi kompanije, prigodne govore održali su ambasadori Velike Britanije, generalni direktor Paul Kronin i za kraj neizvršna direktorica Adriatik Metalsa u BiH Sanela Karić koja je kazala da uspjeh te kompanije predstavlja i uspjeh Bosne i Hercegovine te da otvaranje Rupica dokazuje da je BiH spremna za velike međunarodne investicije.

Koliko su generalni direktor Kronin i neizvršna direktorica Karić, radili na Rupicama, govori i slučajnost da je Kronin zbog nje ostavio suprugu i petoro djece i uz sebe prigrlio hrabru pravnicu kojoj je odmah pronađeno mjesto u bordu direktora.

Ulazak je bio dvostruk jer je Sanela Karić svoju advokatsku kancelariju odmah angažovala za pravnog zastupnika Adriatika, a račune je plaćao Kroning.

Sanela je za nekoliko godina, od 2020 je u Adriatiku, skućila Kronina u Sarajevu i izvori iz firme kažu da je najzaslužnija za sve češće bijesa svoga izabranika.

Uzrečica „jebeni idioti“ te gađanje olovkama i telefonima sleduje domicilnim radnicima, dok su Englezi viša rasa i oni su tu da šire demokratiju, naučna dostignuća i investicije.

 

Sanela je produžena ruka demokratije pa je u svoj govor uvrstila i rečenicu „spremi se i marš napolje“.

U slučajevima Alme i Amele bilo je i čupanja za kosu što je dokumentovano i medicinskim nalazima, ali i zataškavanju što je u finalu dovodilo i do nervnog sloma.

Interesantno je da je Sanela Karić svoj stav neizvršne direktorice pokazala i Dominiku Robertsu koji je dugo godina rudario u Olovu sa firmom Mineko, iako ga je sa Kroninom spojio lično Adnan Taletović.

(Nastaviće se)

Uloga Paula Kronina u prizvatizaciji Fabrike duvana Sarajevo(FDS)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili