7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Bira se najinspirativnija Banjalučanka: Vesna Ećim Zlojutro – bezbroj puta su joj rekli “Hvala”

 

Kada pričamo o najispirativnijim ženama Banjaluke moram da kažem da je to doktorica Vesna Ećim Zlojutro, bez dileme ističe Tanja Subotić Došen i ujedno otkriva jednu od dama kojoj i Grad treba reći hvala.

 

“Kao neko kome je Vesna pomogla da rodi dvoje zdrave djece ne mogu da ne kažem hvala, a tako je sa hiljadama žena. Pri tom jedna trudnoća je bila teška, ali uz njenu pomoć smo i to prevazišli. Mnogo radosti ovom gradu je donijela, a još nijednom za to nije nagrađena. Ona je ljekar humanista, samohrana majka dvoje djece koju je izvela na pravi put”, kaže Tanja za BL portal.

 

U okviru ovogodišnje kampanje „Za život žena“, a u cilju promocije uspješnih žena Banjaluke biće izabrana najinspirativnija žena u oblasti nauke.

 

Vesna Ećim Zlojutro je načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Republike Srpske i profesorica na Medicinskom fakultetu u Banjaluci. Prije dvije decenije, u dva saziva je bila i poslanik u Narodnoj skupštini. Iza nje je 39 godina rada u najhumanijoj profesiji, a ni tokom ratnih dešavanja se nije smirivala već se odmah kao dobrovoljac prijavila da spasava živote.

 

Njena kćerka Nataša Pilipović priznaje da je subjektivna kada priča o svojoj majci, ali opet s ponosom kaže da šta god izgovori o Vesni, premalo je.

 

“Veliki je ponos za sve nas kada smo čuli da je prijavljena za nagradu kao najispirativnija žena Banjaluke. Ona to i jeste zaslužila, a vjerujem da bi i nju obradovalo. Za Vesnu posla ima i sa nagradom ili bez, ona je to dokazala”, ističe Nataša.

 

Ne krije da doktorica Vesna ima “vojnički stav” i zato kod nje mora biti sve savršeno, a i kod kuće je na prvoj liniji.

 

“Ona je stub porodice i za sve što se dešava prvo zovemo nju. Nikada nije dozvolila da bilo šta u kući propusti zbog posla. Ona je nama broj jedan. Majci bih poručila da ostane tako jaka i nasmijana, bez obzira na sve izazove u ovom životu”, dodaje Nataša.

 

Kako saznajemo u Gradskoj upravi Banjaluka, sutra će biti predstavljene sve prijavljene dame za nagradu “Najiinspirativnija žena u nauci”. Do kraja mjeseca će se glasati, a samim tim i donijeti odluka koja Banjalučanka će ponijeti tu titulu.

Blportal.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili