12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Stanivuković:Kredit nije samo za dvoranu

 

–Postavili smo sebi zaista visoke ciljeve, ali ne postoji način da u životu ostvarite snove ako ne prihvatite zalogaj koji vam se čini veći od onoga koji možete sažvakati.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković govoreći o gradnji sportske dvorane u našem gradu i pripremama za najveći sportski događaj u novijoj istoriji grada.

– Junački smo prihvatili jedan takav izazov. Naravno, ima dio ljudi koji u tome traži mane, ali onog trenutka kada sve to počne, svi će onda znati zašto smo to uradili. Ipak, trebalo je hrabrosti da odmah na početku to prepoznamo. Radovi idu odlično i sada smo već u fazi gdje radimo na detaljima, odnosno gdje će biti korpa za otpatke, gdje rasvjeta i slično – kaže Stanivuković.

Kako je dodao, riječ je vjerovatno o najvećem događaju, možda čak i u istoriji Republike Srpske, naglašavajući da se prodaja karata za ovaj sportski događaj očekuje početkom narednog mjeseca.

Govoreći o kreditnim sredstvima u visini od 25 miliona maraka iz kojih se sufinansira gradnja sportske dvorane, gradonačelnik je naglasio da je riječ o novcu koji će, pored ovog projekta – biti uložen i u mnoge druge projekte.

– Gradićemo most u naselju Dolac, Banjaluka će dobiti prvi kolektor ikad za prečišćavanje otpadnih voda na ušću Crkvene u Vrbas, rješavamo problem vodosnabdijevanja u banjalučkim selima, radićemo Subotičku ulicu u Šargovcu, uređujemo tri kilometra obala rijeke Vrbas, gradimo vidikovac na Banj brdu. 25 miliona kreditnih sredstava djeluje mnogo, međutim, treba imati u vidu da smo mi vratili 35 miliona KM duga prošle administracije. Kada toliko vratite, a dignete kredit od 25 miliona, to se zove mudar potez. Vraćate više nego što uzimate, smanjujete zaduženost Grada i pravite stabilnu situaciju u kojoj cijeli grad ide prema naprijed – kazao je on.

Poručio je kako je ponosan što nakon 50 godina ova gradska administracija gradi najveću dvoranu.

– Mi ne možemo nigdje da prihvatimo više od 3.000 ljudi. Ova dvorana koju gradimo će da bude multifunkcionalna dvorana. Danas, u našem gradu ne može da se održi nijedno svjetsko takmičenje iz odbojke, zbog visine krova. Kada dođe druga faza izgradnje dvorane, doći će i pokretni krov, što dosada nije rađeno nigdje na Balkanu, koji će učiniti da dvorana bude osposobljena za sve sportove i takmičenje – poručio je Stanivuković.

Dodao je da se u Banjaluci uveliko radi i na poboljšanju kvaliteta života.

– To što gradimo dvoranu, ne znači da nećemo raditi važne projekte u svim krajevima grada. Radićemo i vodosnabdijevanje, mislimo o našim selima. Imamo 36 novih autobuskih stajališta. U parku ćemo dobiti najveće dječije igralište u regionu, pravimo novi trg, trim staze, mnogo toga. Priča o kolektoru na rijeci Vrbas i mostu u naselju Dolac su najsavremenije priče za ovaj grad. Kada pričamo o svim ovim projektima, imaćemo prvi kolektor na Crkvenoj, smatram da ne postoji čovjek u našem gradu koji neće pohvaliti ovaj projekat – kazao je gradonačelnik.

Stanivuković je poručio da se niko za 20 godina nije približio rezultatima koje ova gradska administracija postiže uprkos kratkim rokovima, u svim oblastima.

-U datim okolnostima nikada niko nije uradio toliko – zaključio je gradonačelnik.

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...