-1.4 C
Banja Luka
09.12.2023.

Šta je rekao Helez?

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, gostovao je na BHRT-u.

On je naglasio da u vezi sa sudbinom Milorada Dodika, ima nekoliko opcija.

– Najvjerovatnije u zatvoru, a ima i opcija o kojima već imaju neki obavještajni podaci. Da on priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine, jer se on više ne može izvući iz ove situacije, rekao je Helez.


Šta je rekao Helez?

Iz njegove izjave proizilazi da OBA BiH obavještajno obrađuje predsjednika Republike Srpske. S obzirom na ovu izjavu ministra odbrane BiH bilo bi lijepo da se OBA izjasni, da li i po čijem nalogu prikuplja navodne obavještajne podatke o Miloradu Dodiku?

Postoji samo dva odgovora, ili OBA BiH sprovodi političke istrage po nalogu bošnjačkih političara ili ministar odbrane laže…

Pitanje je šta je veća besmislica?

Da OBA nezakonito sprovodi obavještajni rad u odnosu na predsjednika Republike Srpske, da OBA prikupljene podatke nezakonito ustupa ministru odbrane,  da ministar odbrane nezakonito, javno iznosi, tajne- obavještajne podatke, a ministar odbrane “provaljuje” obavještajne aktivnosti OBA BiH.

Pored ovoga, postoji mogućnost  da ministar odbrane, opet nezakonito, sarađuje sa nekom stranom  obavještajnom službom, ili  možda ministar odbrane nezakonito angažuje obavještajne resurse MO BiH kako bi  “pokrivao” predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Na kraju,  Helez je ovom izjavom svima u Republici Srpskoj stavio do znanja kako BiH funkcioniše. Cinizam je veći jer u istoj izjavi Helez tvrdi kako Republika Srpska nije ugrožena…

Da izjave ovog “ministra” nisu tragične i opasne, bile bi smiješne.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili