7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Dosije Jezero: Milan Plavšić – preletač i lažni ekolog za ličnu korist

 

Milan Plavšić, donedavno žustri odbornik SNSD-a u SO Šipovo, a danas kadar u Narodnom frontu Jelene Trivić, odlučio je da se bavi ekologijom. Stari lisac je namirisao da njegovo okruženje sve bolje živi i da to ne može da prođe bez njega.

Među rijetkima koje je Dodik smijenio dekretom, pokazujući izlazna vrata iz stranke, sada stanovnike Šipova mora ubjeđivati da je sve ono što je nekada pričao potpuno drugačije i da je trenutno najbolje da imaju amneziju.

Poželjno je da glasači šipovačkog biznismena i političara, zaborave gotovo sve , osim da je ostrašćen sa dozom jeftinog moralizam bez ikakvog pokrića.

 

Naime, Plavšić već duže radi po volji, bahati se do krajnjih granica, glumeći lokalnog kneza i kabadahiju koji može da prolazi nekažnjeno, što opet znači da svi moraju da se povinuju njegovoj volji. Da je on zakon, koji u njegovom slučaju važi samo ako je u interesu pokazuje i gradnja vlastitog objekta na državnoj imovini koji se bezbeli radi nelegalno

 

Dakako, Plavšić je u posljednje vrijeme najpoznatiji po svom ekološkom aktivizmu i borbi za čistu Plivu, ujedinjen sa drugim lažnim opozicionarima i lobijem iz Jajca u namjeri da sruši privredu Jezera i time direktno dovede u pitanje vodeću ulogu SNSD-a u Jezeru i načelnice Snežane Ružičić, tj njegovih bivših partnera.

 

SNSD mu je možda i smetao u nakani da Plavšić uz rijeku napravi pristojnu vikendicu, ali i da direktno iz korita Janja crpi šljunak narušavajući prirodni okoliš i devastirajući prirodni ambijent kroz koji rijeka Janj protiče.

 

 

Nakon dolazak u Narodni front, tvrde u čaršiji, doskorašnji patriotizam je zamijenio poslovnom saradnjom sa federalnim šumskim gazdinstvima od kojih kupuje balvane, dok srpske, iako su jeftiniji, zaobilazi u širokom luku. Naravno, nije promijenio retoriku pa vrlo često pominje borce VRS i njihova prava, a za petnaest godina, koliko već parazitira na budžetu, nije se udostojio da nekom borcu ili porodici finansijski pomogne.

Šipovo zna i da Plavšić svojim radnicima isplaćuje samo minimalac, ima i koverte, a ono što preostane prebacuje se u Novom Sad gdje gradi zgradu.

Uticajem i kovertom jer uspio da u porodici doedukuje članove pa je skoro proslavljena diploma učiteljskog fakulteta, stečena za godinu dana.

 

Ne treba dušu griješiti i tvrditi da su Plavšići sirotinja jer su zahvaljujući starijem Cvijanu u rodnom mjestu Pribeljci, sasjekli sve što se moglo sasjeći, i državno i privatno, nakon čega se bacaju u ugostiteljske, pa u političke i na kraju ekološke vode.

Milan Plavšić se tako priključio pokretu, zajedno sa svim drugim opozicionim-ekološkim akterima na lokalu, Sergejem Milanovićem, Suzanom Rajović, Milankom Aleksićem i drugima, kojima je Republika Srpska odmah iza ličnih i interesa stranih nalogodavaca.

 

(Nastaviće se)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili