22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Srpski svijet je realnost, ujedinjenje je počelo

 

 

Povodom 15 godina postojanja i političkog djelovanja, u Kraljevu je održana svečana sjednica Glavnog odbora Pokreta socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin.

Proslavi jubileja prisustvuje je i delegacija Socijalističke partije Srpske, koju predvodi predsjednik Goran Selak.

 

U svom obraćanju na svečanoj sjednici, Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, čestitao je Pokretu socijalista jubilej – 15 godina političkog djelovanja.

 

“Naše dvije bratske partije bore se za iste političke ciljeve – za socijalnu pravdu i jednakost, kao i za promociju, očuvanje i poštovanje prava srpskog naroda, gdje god da živi. Ponosni smo što njegujemo bratske odnose, a posebnu zahvalnost dugujemo vašem dugogodišnjem lideru, Aleksandru Vulinu, koji godinama obavlja najznačajnije državne poslove na najodgovorniji način. SPS i PS, partije nacionalno odgovorne ljevice, su iskreni prijatelji i politički saborci”, rekao je lider SPS-a, prilikom obraćanja.

 

Selak je tokom obraćanja istakao i neophodnost svenarodnog povezivanja Srba sa obe strane Drine, te podržao politike Pokreta socijalista, koji su danas predstavili političku platformu “Stvaramo srpski svijet”.

 

“Srpski svijet podrazumijeva nacionalno, kulturno, istorijsko i svako drugo povezivanje Srba u regionu. Ujedinjenje je proces koji traje, a ja sam uvjeren da smo mi u sred tog procesa”, rekao je danas Selak u Kraljevu.

 

Na svečanoj sjednici Glavnog odbora obratili su se i potpredsjednik PS Đorđe Komlenski, predsjednik GO PS Beograd Vladimir Ilić i Bojan Torbica, potpredsjednik PS i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

 

Delegaciju SPS-a, koju je predvodio predsjednik Selak, činili su još i Maksim Skoko, narodni poslanik i potpredsjednik SPS-a, Snježana Gvozden i Ratko Jokić, članovi predsjedništva SPS-a.

Osnivač i dugogodišnji predsjednik Pokreta Socijalista, Aleksandar Vulin, koji je jedan od najbližih saradnika Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zamrzao je predsjedničku poziciju u PS, zbog imenovanja na mjesto direktora BIA. Vulin je obavljao i druge odgovorne pozicije kao što su ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...