-0.4 C
Banja Luka
03.12.2023.

Sastanak vladajuće koalicije

U Banjaluci bi danas trebalo da bude održan sastanak vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Lideri SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a, Narodne partije Srpske i NDP-a potpisali su 2. marta u Banjaluci novi koalicioni sporazum do 2026. godine koji podrazumijeva implementaciju rezultata izbora i broj izvršilaca u vlasti koji će biti u skladu sa izbornim rezultatom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ukazao je na potrebu stvaranja široke koalicije, kao odbrambenog mehanizma za politike koje pokušavaju da naštete Srpskoj.

Kaže da postoji apsolutno političko jedinstvo vladajuće koalicije. Na današnjem sastanku biće razgovarano i o imenovanjima troje ministra koji nedostaju u Vladi, direktorima javnih preduzeća i rukovodiocima, ali i o Zakonu o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Srpske.

Povezane vijesti

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

  Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...