19.7 C
Banja Luka
29.05.2024.

Bijeljina: Najavljen protest zbog lokacije dvorane

 

Protestno pismo grupe građana upućeno na adresu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz ulica Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolske, Balkanske i Kneza Miloša.a koje se odnosi na lokaciju izgradnje sportske dvorane u Bijeljini prenosimo u cijelosti:

Očigledno je da gradonačelnik Ljubiša Petrović sa svojim saradnicima, pod pritiskom javnosti gubi kompas i u jeku svoje kampanje za opstanak na poziciji prvog čovjeka grada donosi iznuđena rješenja za projekte, ne obazirući se na potrebe stanovništva.

Tako je i sa projektom sportske dvorane, kojoj jeste mjesto na Gradskom stadionu, ali ne i gdje je gradonačelnik Petrović zamislio.

Locirajući je na samo 100 metara od Gradskog parka, dakle u neposrednoj administrativnoj zoni grada, na prostoru gdje putna infrastruktura, prilaz i parking ne zadovoljavaju potrebe objekta takvog kapaciteta, gradonačelnik iz neznanja, čini ogromnu štetu i namjeni sportske dvorane, ali i stanovništvu okolnih ulica.

Prvobitno rješenje zamišljeno je tako da se sportska dvorana gradi sa južne strane stadiona, prema lokalitetu „Grmić“ gdje je planiran putni prilaz sa 3 trake, i veliki parking iz pravca naselja Bukreš.

Prostor na kome je sada predviđena izgradnja treba da ostane na usluzi građanstvu, za rekreaciju sa sadržajima takve namjene.

Mještani ulica: Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolska, Balkanska, Kneza Miloša apeluju na gradonačelnika da još jednom preispita realizaciju izgradnje i da dodje do relokacije ovog projekta, na obostrano zadovoljstvo.

Stanovnici ovog dijela grada će, zasigurno, uzeti ozbiljno učešće na javnoj raspravi koju je gradonačelnik najavio.

Povezane vijesti

Skoko: “Novi razvoj situacije u sporu sa Boksitima u korist RiTE Gacko”

  Vrhovni sud Republike Srpske usvojio je reviziju uloženu od strane RiTE Gacko, a istovremeno odbacio reviziju Boksta u dugogodišnjem sporu između Rudnika i Termoelektrane...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Глигорић (СПС): Против поскупљења смо, вртићи морају бити бесплатни

  Социјалистичка партија Српске изражава дубоку забринутост због тренутне политике субвенционисања приватних вртића у граду Бањалука. Сматрамо да је граду потребно системско рјешење вртића, а...