-1.4 C
Banja Luka
09.12.2023.

Bijeljina: Najavljen protest zbog lokacije dvorane

 

Protestno pismo grupe građana upućeno na adresu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz ulica Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolske, Balkanske i Kneza Miloša.a koje se odnosi na lokaciju izgradnje sportske dvorane u Bijeljini prenosimo u cijelosti:

Očigledno je da gradonačelnik Ljubiša Petrović sa svojim saradnicima, pod pritiskom javnosti gubi kompas i u jeku svoje kampanje za opstanak na poziciji prvog čovjeka grada donosi iznuđena rješenja za projekte, ne obazirući se na potrebe stanovništva.

Tako je i sa projektom sportske dvorane, kojoj jeste mjesto na Gradskom stadionu, ali ne i gdje je gradonačelnik Petrović zamislio.

Locirajući je na samo 100 metara od Gradskog parka, dakle u neposrednoj administrativnoj zoni grada, na prostoru gdje putna infrastruktura, prilaz i parking ne zadovoljavaju potrebe objekta takvog kapaciteta, gradonačelnik iz neznanja, čini ogromnu štetu i namjeni sportske dvorane, ali i stanovništvu okolnih ulica.

Prvobitno rješenje zamišljeno je tako da se sportska dvorana gradi sa južne strane stadiona, prema lokalitetu „Grmić“ gdje je planiran putni prilaz sa 3 trake, i veliki parking iz pravca naselja Bukreš.

Prostor na kome je sada predviđena izgradnja treba da ostane na usluzi građanstvu, za rekreaciju sa sadržajima takve namjene.

Mještani ulica: Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolska, Balkanska, Kneza Miloša apeluju na gradonačelnika da još jednom preispita realizaciju izgradnje i da dodje do relokacije ovog projekta, na obostrano zadovoljstvo.

Stanovnici ovog dijela grada će, zasigurno, uzeti ozbiljno učešće na javnoj raspravi koju je gradonačelnik najavio.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili