22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Јединствени ТАГ уређај за Српску и Србију до почетка туристичке сезоне

 

Јединствени ТАГ уређај за Српску и Србију до почетка туристичке сезоне

Успостављање јединственог ТАГ уређаја за Републику Српску и Србију планиран је у јуну, односно до почетка туристичке сезоне рекао је у Јутарњем програму Недељко Ћорић в.д директора ЈП Аутопутеви Републике Српске.

 

 

– Заједнички циљ је успостављање пуне функционалности система до почетка туристичке сезоне, као и наставак интеграције са осталим оператима односно управљачима у региону – додао је Ћорић.

 

Подсјетио је да је меморандум који је потписан са ЈП Путеви Србије, предвиђа увођење заједничког ТАГ уређаја за коришћење ауто-путева у Републици Српској и Србији.

 

– У пракси то, заправо, значи усклађивање система електронске наплате путарине на ауто-путевима обје земље, чиме ће се корисницима услуга знатно олакшати плаћање путарине и у Србији и у Републици Српској, односно цијелој БиХ – навео је он и додао да ће систем функционисати на основу банковне картице.

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...