12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Стратешки пројекат Републике Српске: Пут српског јединства

Стратешки пројекат Републике Српске, ауто-пут Београд – Бања Лука, радног назива „Пут српског јединства“, полако, али сигурно добија коначне обрисе!

Док се на крајњем истоку, на дионици од Раче до Бијељине, ради пуном паром, на другом крају, односно на дионици Вукосавље – Брчко све је спремно за издавање грађевинске дозоволе и почетак изградње.

 

Наиме, захваљујући брзом и ефикасном раду службеника Подручје јединице Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове у Модричи, у сарадњи са Правобранилаштвом Републике Српске, Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука има на располагању комплетну трасу дионице будућег ауто-пута.

 

На територији општина Вукосавље и Модрича вођен је поступак експропријације у укупно 524 предмета, а за све је донесено рјешење о о експропријацији. У 474 предмета постигнути су споразуми о накнади, док су за остале очекује скори завршетак судских поступака утврђивања висине накнаде.

 

И не само то – службеници ПЈ Модрича раније су у потпуности завршили поступак експропријације за потребе изградње треће дионице паневропског Коридора Пет це на подручју општина Вукосавље и Модрича. У свих 394 предмета постигнути су споразуми о накнади и у том дијелу, све је спремно за почетак радова.

В.д. извршног директора за правне послове ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Синиша Гаврић искористио је прилику да се захвали службенику ПЈ Модрича Ирени Писаревић на успјешно обављеном послу, који је од великог значаја за будуће кораке у реализацији овог великог инфраструктурног пројекта.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...