12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Нешић: Пар савјета Конаковићу


”Умјесто што држи лекције предсједнику Србије Александру Вучићу, показујући завидну дозу незнања, министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковић би требало да се огласи поводом гнусних увреда својих сународника на рачун побијене хрватске дјеце у Витезу.

 

Знамо да Конаковићу сметају три прста, симбол светог тројства, и да би да нам забрани да се крстимо с три прста, али нисмо чули да је осудио жаљење свог сународника Самира Нукића што “нису побили више дјеце”, нити му смета Нукићева фотографија са зољом”, изјавио је предсједник ДНС и министар безбједности у СМ БиХ Ненад Нешић.

Он је изразио жаљење што је Конаковић од модерног и умјереног политичара поново показује лице доброг ђака Бакира Изетбеговића.

 

”Пошто је Конаковић ДИФ-овац, мораћу га мало подучити праву како се не би брукао нападима на предсједника Србије због синтагме ‘државни органи Србије и Републике Српске’. Државни органи су, колега Конаковићу, чак и општине, кантони, полиција, ватрогасци, па и Влада Републике Српске и њена Народна скупштина.

 

Устав БиХ је преписани Устав САД које се састоје од 50 држава и једног дистрикта. БиХ се састоји од два ентитета која имају много више државних прерогатива од савезних држава САД. Зато је БиХ, по слову преписаног америчког Устава, sui generis државна заједница доминантног конфедералног карактера”, истиче Нешић и даље едукује Конаковића:

 

”Наше Предсједништво БиХ, по угледу на америчког Предсједника, предлаже буџет институција БиХ. Савјет министара је помоћни орган Предсједништва БиХ, као што је Стејт департмент помоћни орган Предсједника САД. ПС БиХ је дводома попут америчког Конгреса и на идентичан начин усаглашава законе између домова.

 

Полиција и правосуђе у БиХ су такође организовани по угледу на САД”.

Предсједник ДНС Нешић поручио је Конаковићу да ”види са Американцима да своје државе више не зову државама”.

”Морам признати да ме је срамота да један ДИФ-овац држи лекцију из уставног права једном од најбољих студената Правног факултета у Београду, предсједнику Србије Александру Вучићу.

Савјетовао бих му да нађе бољи начин да се правда Бакиру Изетбеговићу јер овако брука и себе и Министарство и БиХ. Можда са предсједником Вучићем може дебатовати равноправно о баскету, али покушаји да дебатује о праву од њега само праве комичну фигуру. Колега Конаковић има много већих проблема од изјава предсједника Србије и као вриједан човјек требао би почети чистити у свом дворишту. Може кренути од Нукићевих гнусних, пријетећих, слика и порука”, закључио је Нешић.

 

 

 

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...