10.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Dosije Jezero: Rijaliti odbornik Sergej Milanović i politika prostakluka

 

Mrkonjićkom odborniku Sergeju Milanoviću, nedavno je uginuo konj. Povrede koje je zadobio izvlačeći kradenu šumu bile su teške, a Sergej ga je ostavio u šumi da ugine u teškim mukama. Kakvi su to ljudi koji , pa i isluženu ragu, ostave da skonča u najtežim mukama?

Za mrkonjićkog odbornika Sergeja Milanovića, koji predstavlja politiku Vukanovićevog „Za pravdu i red“, teško da se može napisati bilo šta pozitivno.

Poznato je da je politički život počeo kao mlada nada lokalne politike, koju su i opozicija i pozicija smatrali korisnim korektivnim faktorom u zajednici, međutim vrlo brzo prokockao svoju poziciju, zaključivši da je podrška koja mu je pružena odraz slabosti onih koje kritikuje, a ne odraz poštovanja.

Milanović je u vrlo kratkom roku potrošio sav kredit i ispljuvao skoro sve aktere koji su na lokalnom nivou uvažili i ispoštovali skoro svaku njegovu inicijativu.

U narodu se kaže da je zelen ubran, jer svima postaje jasno da odbornik Milanović sve više gubi kompas u svom političkom djelovanju. Previše očajnih poteza koji su svedeni na jeftino izrežirane performanse i provokatorske incidente, sve u cilju očajničkog pridobijanja pažnje, a nikako konstruktivnog političkog angažmana, za koji mu je i dato povjerenje.

Nažalost, odbornik Milanović izgleda boluje od neizlječive sujete i neutaljive želje za slavom, koja ga je u potpunosti oslijepila i učinila da svoje političke protivnike dehumanizuje, naziva bagrom, stokom i raznim drugim pogrdnim imenima. I ono što je najapsurdnije ovaj odbornik očekuje da će se navedene uvrede uvažiti kao legitiman argument.

Upravo je Sergej Milanović ovakav vid komunikacije uveo kao pravilo i praksu na mrkonjićku političku scenu. Do sada se ne pamti niko ko je na ovoliko prostački i neodgojen način razgovarao sa načelnicima i kolegama odbornicima.

Na sreću za sada među njegovim kolegama odbornicima iz vladajuće strukture ne postoji ni jedan pandan Sergeju Milanoviću, koji bi mu možda parirao u prostakluku, ali ako Sergej nastavi da ide putem kojim se uputio teško da će se izbjeći politički bumerang.
Priča svašta mrkonjićka čaršija, pa i o njegovoj malenkosti. Za nekoga ko za sebe smatra moralnom vertikalom, tužno je da ne govori sa sopstvenim ocem, pa do toga da je majku javno nazivao pogrdnim imena.

Neki kažu da nema milosti prema konjima i da ih zlostavlja nepotrebnim izrabljivanjem, dok drugi kažu da bez dozvole dio šume uzima za sebe. Dio koji on lično smatra „otpisanim“. Što bi se reklo „da ne propada“.

Nemilosrdni su napadi Sergeja Milanovića na učene ljude, na ugledne ljude, na ljude koji su ostvareni na svakom mogućem polju. Od toga da ih naziva bagrom, do toga da predlaže njihovo bacanje u rijeku Plivu.

Mnogo je toga što ovaj odbornik čini kako bi privukao pažnju i šokirao javnost.
Nedavni skandal u Mrkonjić Gradu, kada je unizio dostojanstvo Skupštine Opštine i unio kramp, kako bi se obračunao sa tamošnjim načelnikom Draganom Vođevićem, prvi je takve prirode u ovom mirnom mjestu.

Zajedno sa grupicom svojih bašibozluk-saboraca uspio je prekinuti sjednicu i uvesti jedan novi način komunikacije u lokalnoj politici i samim tim otvoriti je pandorinu kutiju koja će tek u budućnosti naplatiti svoj danak.

Zanimljivo je kako Sergej Milanović održava iluziju o tome da se dobro nosi u debatama sa odbornicima iz drugih partija. Međutim to je jedna velika laž. Naime, dotični snima i siječe samo one video snimke na kojima želi da izgleda „pametno“, dok replike odgovora nikada ne objavljuje ili ih vrlo vješto iskrivljuje.

Tužna je i epizoda u kojoj Sergej Milanović javno podržava presuđenog napasnika na 12-godišnje dijete, nešto što nikada nije zabilježeno u istoriji Mrkonjić Grada.

Nažalost, politika je postala jedna velika bara u kojoj plivaju mnogi amateri, a zaluđenima se neoprezno prepuštaju sudbine, podržavajući ih i glasajući za njih.

Još žalosnije je što se rijaliti preselio u najvažnije ustanove i što je dopuštena totalna moralna degradaciju društva.

Sergej Milanović je jedan političar u pokušaju, koji nažalost nikada nije shvatio šta je to real politika, niti je ikada želio da nešto nauči.

Njegovo djelovanje na rangu je influensera i raznih jutjubera koji zaluđuju mase i promovišu lažne vrijednosti.
(Nastaviće se)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili