12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Може ли успјети странка из библиотеке?

 

 

Пише: Зоран Шаренац

 

Како сам раније и најавио, Јелена Тривић је данас озваничила формирање Народног фронта. Било је недоумица око имена и званични кум је Јеленин брат који је задужен и за промотивне активности предсједнице.

ФБ објавом, лидер тек основаног покрета, испалила је неколико флоскула које је говорила и у предизборној кампањи. Много интересантније од тога је амбијент у којем је најавила  формирање фронта или покрета. То пак значи да Јелена Тривић није формирала странку, већ нешто више, фронт у који ће  примати и остале покрете, независни и листе и слично.

Да ли је странка Јелене Тривић, формирана у библиотеци ?

Одговор на ово питање биће јој почетак и крај странке, ма шта одговорила .

Ако каже да је основана код Вучића, завршила је. Ако каже да није код Вучића, а сви мисле да јесте , опет је завршила.

Да ли јер Јелена Тривић прије завршила него што је почела?

Ових неколико питања и начина на које пласира одговоре НФ ће етаблирати на политичкој сцени Републике Српске.

Народни фронт се не може формирати у библиотеци. Народни фронт се формира у шуми и о томе се Јелена Тривић до сада није питала готово ништа.

Ко се питао ?

Нису се данас насикирали ни у ПДП, гдје је уважена професорица до сада била бар друга особа по јачини. Самим тиме што је предсједник ПДП Бранислав Бореновић реаговао тек након позива новинара Аваза, порука је и да Тривићкина најава о оснивању странке није битна ни ПДП-у, а камо ли некоме другом.

Бореновић вјешто крије да је од самога почетка знао особе са којима је Јелена Тривић преговарала. Истина, тада није желио да потопи брод који води, већ да чврсто обећа пред професорицом и ујаком да ПДП неће у препустити у руке Драшку Станивуковићу, већ његовом тетку.

Ако мој ујак формира странку, оснивач неће бити моја стрина. Ако се већ одлучи за њу, онда односи са сестрићем нису како треба.

Ујак Дејан Слијепчевић, након силних хапшења током изборних процеса у Републици Српској и Црној Гори, коначно неће бити у сјенци јер ће га се у будућности питати готово све.

Њега се питало и да ли ће у близини бити Ведран Јарић, али га је дисквалификовала бизнис варијанта са предсједником ГрО СНСД Бањалука Владом Ђајићем. Јарићева фирма ради зграду онкологије на Паприковцу, а могуће да се та сарадња настави и на простору бивше Мљекаре.

Сестрић Вукота Говедарица, сачекаће да види даља дешавања у СДС-у , па ће ако га не освоји са собом у Фронт покупити и оно мало посланика из Народне скупштине. Одмах одлази Александар Трнинић који је од самога почетка у фронтовској борби са Слијепчевићем , док ће имена попуне бити позната веома брзо.

Извјесно је да ће Источни фронт, водити Срђан Ранкић, бивши начелник општине Братунац и да је у Требињу од почетка са Јеленом и доктор Саша Борјан…

Вукановић је вишак.

 

 

Сутра:

Да ли  СНСД, након формирања НФ, има сигурну скупштинску већину?

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...