12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Зашто је нервозан Стевандић ?

 

Изгледало је да је окидач за нервозу кулминирао наредбом потписивања путних налога без сагласности предсједника у свим случајевима када аутомобили у власништву Народне скупштине Републике Српске излазе ван њене територије.

Евидентно је да су од тада хладни односи предсједника са скупштинским секретаром, да се предсједници Клубова посланика не слажу са том одлуком и да Стевандића оптужују за бахаћење, а он је само први међу једнаким, како су му указивали на сједницама Колегијума.

Стевандић зна да искористи благодати предсједниковања, изгледа као да се родио возилу са ротацијом и пратњом и спреман је на све да тај статус продужи јер у њему невјероватно ужива.

Направио је и медијску платформу преко које свакодневно спашава Републику Српску, увијек је ту да први сконта замке које се налазе пред њом, а потом ради као ујединитељ на бројним пољима друштвеног живота.

Бранислав Зељковић, некадашњи директор Института за јавно здравље, тек треба да пред судом докаже своју невиност за малверзације у набавкама медицинске опреме током короне.

Злобници тврде да од тог процеса зависи и даља будућност странке ујединитеља Стевандића. Свјестан тога, доктор Стевандић данима трага за везом која ће, уз добру част, спасити Бана од најмање пет година запријећеног затвора.

Стевандић, као озбиљан УДБАШ, како тврди за себе, није смио дозволити да млађа покољења улазе у подрум гдје су он и Бане договарали тал од медицинске опреме.

У игри се направи и покоји снимак који касније, вољно или невољно дође до оних којима је потребан. Не тврдим да је због тога нервозан али постоји основана сумња.

Да је Стевандић нервозан примјети и Костадин Васић, али и Мирела Зељковић. Они чекају коначан расплет лобирања за Бана или ће, како су му сасули у лице, кренути својим путем.

Мало раније, а све ближе Драшку Станивуковићу, кренула су и три одборника УС предвођена Невеном Станићем.

Треба признати да је Наталија Тривић у потпуној пасиви и да је задовољна мјестом директорице Аеродрома, док је Милан Петковић нека врста опозиције у позицији у Сарајеву. Ако се томе дода и одлазак у пасиву Синише Видовића, готово да и не постоји активност Уједињене Српске.

То виде сви и готово да прижељкују коначан расплет у странци.

Изгледа готово немогуће, али су за те накане добили подршку и из Србије и то из партнерског СНС-а, јер млађу брат не личи на себе.

Односи Уједињене Српске ниси добри ни са коалиционим партнерима. У СНСД тврде да УС своју политику своди на ниво уцјена, док љубав одавно не постоји са кадровима ДЕМОС-а , СП и СПС-а , а да не причамо о односима са ДНС-ом.

Можда је због свега овога доктор Стевандић нервозан па је главом „изнабадо“ потпредсједника Ранкића или покушао да подметне потпис млађаној Ањи Љубојевић.*

*Ањи Љубојевић је срећа па је у ходнику срела Војислава Глигића који јој је дао очински савјет да све Стевандићеве наредбе тражи у писаном облику.

Наставиће се…

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...