-1.4 C
Banja Luka
09.12.2023.

Досије Вишковић: Канцелар без кила

 

„Кандидат за вршиоца дужности не испуњава услове“- испалио је Канцелар Вишковић реченицу која је у рангу оне о храни и пићу у вријеме короне.

 

Није прошло пуно времена када је због цурења кадровских рјешења, омиљени политички лик наредио да МУП истражи њему сумњиве ликове и да лично мени блиски људи ни по коју цијену немају приступ тим подацима.

 

Огријешио је душу, показујући силу у својој немоћи.

Нисам желио да му напрежем оно мало сиве масе све до данас, јер тврдим да зна да је његов систем давно пукао. У ствари, он система нема, а ово што тренутно обавља иде на душу СНСД и свим осталим сателитима који се још увијек фолирају да нису прочитали лика из провинције.

 

Елем, сваки четвртак се он нешто пита и око осам сати тргује кадровским рјешењима.

Данас је играо за медаљу, а фол покушај смјене директора Цивилне заштите није прошао његов страшни суд, јер тамо неки Трнинић из Братунца нема положен стручни испит у органима управе. Никоме није пало на памет да Вишковића службено, а и он у слободно вријеме, вози возило које је случајно донирано тој институцији, а да је то дил са актуелним директором.

 

Не тврдим да и нови неће бити мање сервилан према особи која се зове Канцелар и која је задњи пут у иностранство отпутовала до Баошића. И тамо је радио за себе, као што тио чини на Јахорини, на Игриштима, Зворнику или пак на техничким прегледима.

 

Он више на ради за Републику Српску већ искључиво за малу групу људи који у њему виде монету за поткусуривање.

 

У Милићима је почео рат са досадашњим политичким ментором Рајком Дукићем који због њега жели да се у деветој деценији кандидује за начелника. У Зворнику му Зоран Стевановић може платити само кафу, док на Јахорини од Елека има затворен простор.

 

У Београду, гдје и званично живи, нема чак ни званичну пратњу као што следује функционерима из Републике Српске, док пратњу има у Милићима и то чак из Дрвара па локалце интересује, зашто нико од њих нема ту привилегију.

 

За који дан СНСД бира ново руководство, он ће сједити у првим редовима, а до сада је све мандате добио на компензацију. Дукић, отворено каже да је плакао за њим, не због кадра, већ због 700.000 КМ колико му је била политичка отпремнина, па сада очекује да највећа политичка партија у Републици Српској, исправи грешку и друга Радована врати на мјесто диспечера.

И то je пуно!

 

(Наставиће се)

 

Povezane vijesti

Петровић: Руководство ЕРС и Синдикат у понедељак о повећању цијене рада

Генерални директор "Електропривреде Републике Српске" /ЕРС/ Лука Петровић изјавио је да протест који је Синдикат овог предузећа најавио за уторак, 12. децембра, није оправдан...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili