12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Дакић:Велики инвестициони циклус у Херцеговини

Милан Дакић, вршилац дужности директора Јавног предузећа ”Путеви Републике Српске” д.о.о. Бањалука, и Огњен Милинковић, начелник општине Гацко, потписали су Споразум о регулисању међусобних односа неопходних за реализацију пројекта реконструкције раскрснице на магистралном путу М-6.1 на укрштању са магистралним путем М-20 у Гацку.

Циљ споразума је регулисање међусобних односа и координисано дјеловање двије стране на извршењу свих неопходних активности и радова потребних за реализацију овог пројекта.

Према потписаном споразуму, Јавно предузеће се обавезало да ће обезбиједити финансијска средства за извођење радова на пројекту, провести процедуру избора извођача радова и склопити уговор са изабраним извођачем. Исту процедуру и обезбјеђење финансијских средстава провешће и за поступак избора стручно-техничког надзора и потписивање уговора.

По добијању одобрења за грађење извођача ће увести у радове, а саму реализацију радова пратиће путем пројект-менаџера. По завршетку радова, Јавно предузеће ће, заједно са Општином Гацко, извршити сву процедуру за прибављање употребне дозволе и обилазницу пустити у употребу.

Општина Гацко се споразумом обавезала да ће обезбиједити финансијска средства за трошкове израде пројектно-планске документације и трошкове рјешавања имовинско-правних односа. Општина Гацко ће обезбиједити изведбену пројектну документацију ревидовану од стране овлаштене куће, прибавити урбанистичко-техничке услове, прибавити све неопходне сагласности за издавање локацијских услова, затим прибавити све неопходне сагласности за издавање одобрења за грађење.

Према споразуму, општина Гацко ће у потпуности спровести процедуру рјешавања имовинско-правних односа и финансирати експропријацију земљишта неопходног за реализацију пројекта.

Милан Дакић, в.д. директор Јавног предузећа, рекао је да је у протеклих мјесец дана Влада Републике Српске, на иницијативу предсједника Милорада Додика, дала налог да се уради дио пута од РиТЕ Гацко до центра града у дужини од 1,6 километара, што је и завршено.

– Потписивањем споразума с начелником договорили смо да наставимо радове када је у питању општина Гацко. Поред тога, Влада Републике Српске је кренула са капиталном инвестицијом важном за Гацко, а то је путна комуникација Гацко – Тјентиште – Фоча – Шћепан Поље, инвестиција за коју је Влада издвојила 36 милиона марака – истакао је Дакић и додао да ће настојати да издвоје одређена средства за путни правац Невесиње – Гацко.

Пројекат реконструкције раскрснице на магистралном путу М-6.1 на укрштању са магистралним путем М-20 у Гацку реализоваће се сљедеће године.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...