7.7 C
Banja Luka
28.02.2024.

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

 

Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех према онима који су ти дали повјерење. Серијал текстова о активности народних посланика има циљ да покрене изабране трибуне из летаргије, као и да промовише оне који нису заборавили на изборну базу.

 

А

Ацо Станишић (Демос)

Станишић је у скупштину ушао са листе Демоса. Директор је Електродистрибуције Пале и важи за утицајну особу на Романији. У јавности потенцира на породичним вриједностима, а за похвалу је недавни јавни позив за донацију двадесет крава породицама са подручја Пала.

У позиву Станишић истиче:

„Вријеме у којем живимо препуно је изазова и задатак свих нас који се бавимо јавним послом, а посебно политиком, јесте да дамо свој максимум како бисмо свакодневни живот својих суграђана чинили лакшим, бољим и, колико год је то могуће, љепшим.

У свјетлу тога, одлучио сам се да покренем пројекат кроз који ћу донирати 20 крава породицама са подручја Пала.

Услови неће бити везани за политичку припадност, нити изјашњавање по овој основи, већ ће се искључиво односити на могућности обезбеђивања адекватне бриге и узгоја донираног грла“-навео је он уз напомену да се заинтересовани могу пријавити до 15.децембра.

 

 

Александар Крсмановић (СНСД)

Крсмановић ради у Заводу за запошљавање у Зворнику и по позицији свакодневно има могућност да разговара са грађанима. Ипак, активизам младог Крмановића је сведен на праћење рада градске управе у Зворнику.

У НС РС се углавном држи става који има Зоран Стевановић јер је само тако сигуран да неће погријешити. Штета што своју младост не користи да освоји и други мандат јер је у досадашњем току само попуњавао број у посланичком клубу.

 

Александар Суботић ( СНСД)

Угледни хирирг из Добоја, проклиње дан када се одлучио да прихвати посланички мандат. Мада припада „старој“ гарди СНСД из Добоја, Суботић, често хируршку салу стави у приоритет у односу на скупштинску и да му то нико не замјери.

Међу ријеткима је који више треба Обреновој групи него она њему.

 

Александар Трнинић( Самостални посланик)

Трнинић зна често напоменути да је њега „изабрао народ и да је побиједио Додика у његовом селу“ те да цијели мандат жели да проведе на тим ловорикама. СПС, СДС, НФ… биле су пролазне станице за њега. Тренутно нема странку, мада му је недавно Ненад Стевандић поручио да се „капија ускоро затвара“.

На ваги између скупштине и ваге увијек даје предност овоме другоме, а понекад тако и гласа. Све скупа (не)навођена ракета.

 

Александра Ступар-Радић(СНСД)

Иницијатива да Омарска постане општина није ни на видику да дође у скупштинску процедуру, па је боравак у скупштинским клупама Александре Ступар-Радић, води као неуспјешан.

Уважена докторица гласове својих сународника добила је на основу те иницијативе која се изгледа испаљује само пред неке од избора.

Амир Хуртић(БХ Зелени)

Припадник „БХ Зелени“, Амир Хуртић је познатији као рођак министра Селвида. Након избацивања из СДА двојац је махер у реализацији пројеката за повратнике у добојском насељу Грапска. Познаваоци кажу да Селвид често замјери Амиру блискост са Рамизом Салкићем, јер га често преведе у радикалног јастреба СДА.

Амиру су ратне заставе обавезан декор, а не штеди да своје суграђане одведе на фудбалске утакмице репрезентације БиХ.

Андреа Гајић(СДП)

Андреа је ћутолог у скупштини али је зато врло говорљива у страначким просторијама гдје са Сашом Грбићем и Војином Мијатовићем води главну ријеч. Реторика је преписана, а дјела нигдје.

С обзиром на пријатељство са директором Каритаса у Бањалуци ваљда ће Хрватима обезбиједити пригодне пакете за Божић.

Ања Љубојевић(СНСД)

Млада лавица из СНСД, до сада је испунила очекивања на прилично озбиљној позицији у скупштини.

Ања, одговорно ради свој посао, доступна је свима и уз едукације којима редовно присуствује, представља будућност Републике Српске.

(Наставиће се)

 

Биљана Петковић, Бобана Ћибић, Борис Пашалић, Боривој Обрадовић и Дамјан Шкипина

Povezane vijesti

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...