1.7 C
Banja Luka
02.12.2023.

Zvizdić i Alšami o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić upoznao je nerezidentnog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/ za BiH Nabilu Alšamsi o procesu formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora i izrazio očekivanje da će nova vlast na svim nivoima ostvariti napredak važan za BiH.

Zvizdić i Alšamsi razgovorali SU i o otvaranju ambasade UAE u BiH, te napomenuli da postoji veliko interesovanje investitora i građana, te da je u narednom periodu neophodno unaprijediti odnose i u tom aspektu.

Zvizdić je pohvalio održavanje svjetske izložbe “EKSPO 2020” na kojoj je učestvovala i BiH zajedno sa 190 zemalja i zahvalio na pomoći u realizaciji prisustva na izložbi, saopšteno je iz parlamenta BiH.

“BiH ima preduzetne ljude, edukovanu radnu snagu, prirodne resurse i geografsku blizinu velikim tržištima i EU sa kojom dijelimo hiljadu kilometara granice. Ove činjenice su znak da BiH može biti dobar i pouzdan partner ekonomski razvijenim državama i na Istoku i na Zapadu”, rekao je Zvizdić.

Zvizdić i Alšamsi su se saglasili da je saradnja BiH i UAE važna i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima turizma, privrede, industrije, kulture i drugim oblastima.

Povezane vijesti

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

  Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...