22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Vidović odgovorio Triviću: Zašto te toliko povrijedi moja podrška povećanju minimalca?

 

Zašto te toliko povrijedi moja podrška povećanju minimalca

Ne brini, nećeš osiromašiti ako od milionske dobiti nešto više odvojiš za plate radnicima. Trebaju i oni da žive, počeo je Vidović.

 

Vidović ističe da ne zna zbog čega Trivić osjeća uznemirenost, zbog toga što radnici zaslužuju veću platu u, kako kaže, ovim zlim vremenima.

 

– Smeta ti što se neko od poslodavaca usudio da iznese različito mišljenje? Pa nisam ja tvoj poslodavac, niti si mi ti nadređen zato što vodiš asocijaciju poslodavaca! A u vezi poslova ranije generacije – jeste, uzimali su preduzeća koja su upropastili direktori pretekli još iz SKJ garnitura. Ni moj otac, ni iko moj, nije kao SKJ ili stranački direktor upropastio neko državno preduzeće, pa oteo njegovu imovinu – istakao je Vidović te dodao:

– Mi smo onako kako smo znali i mogli i uz pomoć skupih kredita, na upropaštenim preduzećima podizali nova preduzeća koja danas hrane preko 200 porodica. Da li je po tebi to grijeh – naveo je Vidović.

 

Vidović je na kraju ponudio predsjedniku Unije poslodavaca da anonimno anketiraju radnike koji rade kako u njegovim, tako i Trivićevim preduzećima, a da glavno pitanje bude, šta oni misle o svojim poslodavcima.

 

Podsjećamo, Vidović je podržao prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se minimalna plata do Nove godine poveća sa 700 KM na 1050 KM.

 

Na to je Trivić odgovorio:

 

– Kompanija moga druga je nastala na razvalinama mnogih firmi koje su uništili da bi došli do imovine. Zadnji koji bi trebao pričati o radnicima i njihovim pravima – naveo je Trivić.

 

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...