4.7 C
Banja Luka
28.02.2024.

Tehnički remontni zavod Bratunac: Zašto se zapalio Vihor

 

Tehnički remont Bratunac (TRB) saopštio je da su stručnjaci kompanije, zajedno sa dva sudska vještaka za vještačenje požara, ustanovili da je problem na vozilu “Vihor” na auto-putu “9. januar” nastao usljed manjeg kvara automatske parking-kočnice.

 

“Tom prilikom došlo je do topljenja plastike, a posljedično i do pojave gustog dima na vozilu”, navedeno je u saopštenju.

 

 

Iz bratunačke kompanije su istakli da parking-kočnice nisu proizvod TRB-a, da ih proizvodi renomirani evropski proizvođač i ugrađuju se u veliki broj borbenih vozila najvećih svjetskih brendova.

 

Iz TRB-a napominju da je vozilo u momentu incidenta, 2. februara, bilo podvrgnuto ekstremnim uslovima brzine i opterećenja i do 65 odsto više od njegovih tehničkih karakteristika, što je dio redovnih i planskih aktivnosti koje TRB sprovodi u svrhu testiranja svojih vozila.

 

Iz kompanije ističu da žele da otklone sve sumnje da je ova situacija rezultat konstrukcijskih problema njihovih vozila ili bilo kakve “diverzije”.

 

“Proizvodi kompanije TRB, a naročito naša borbena vozila, predstavljaju krunu industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj. Zbog toga, ali i zbog stotina radnika koji vrijedno i predano rade u našoj kompaniji, dužni smo da informišemo javnost o stvarnim činjenicama koje su dovele do dimljenja na vozilu i demantujemo spekulacije o lošem kvalitetu proizvoda koje se, bez ikakve odgovornosti, iznose u javnost”, navedeno je u saopštenju.

Povezane vijesti

Селак: Важан став Русије да се Дејтон мора поштовати

  Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак рекао је да је веома значајна посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Руској Федерацији и да је...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...