12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Stanivuković doručkuje na parkingu

 

Zbog spora Grada Banjaluka sa Autoprevozom u vezi lokacije Stare autobuske stanice, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas će doručkovati na toj lokaciji.

“Biću na parkingu u 10:30 časova i zajedno sa svima braniću svaki pedalj zemlje. Sutra tamo provodimo pauzu i doručkujemo, kao i sve što treba. Dođite svi…”, rekao je Stanivuković.

Parking na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci je na osnovu odluke Ustavnog suda BiH pripao “Autoprevozu”, a sutra je zakazano prinudno izvršenje i uvođenje “Autoprevoza” u posjed ovog zemljišta.

Grad je najavio da će podnijeti novu tužbu protiv Autoprevoza i kažu da su prikupili 28 materijalnih dokaza koje će priložiti Ustavnom sudu BiH.

Stanivuković kaže da je “oteto” zemljište jedno od najvrijednijih, jer se tu nalazi i Muzej savremene umjetnosti RS i galerija.

“Sudovi su raznim manifetlucima izdejstvovali da ovo prođe mimo zakona. Ovo nije prvi put da institucije legalizuju kriminalce. U slučaju Autoprevoza ključni ugovor je izgubljen, što je bizarno. Grad Banjaluka će se do posljednjeg boriti za svaki pedalj zemlje. Svi sudovi u RS su rekli da je to u zemljištu grada, a Ustavni sud BiH odluči drugačije”, dodao je.

Stanivuković tvrdi da se time nastavlja otimanje imovine od Republike Srpske.

 

 

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...