22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Selak (SPS) i Torbica (PS), podržali Ćosića

Selak (SPS) i Torbica (PS) u Istočnom Sarajevu razgovarali sa gradonačelnikom Ćosićem

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak i potpredsjednik Pokreta socijalista Bojan Torbica posjetili su danas Istočno Sarajevo i razgovarali sa gradonačelnikom LJubišom Ćosićem, kojem su pružili iskrenu podršku u svakodnevnoj borbi za istinu o Srbima sarajevsko – romanijske regije.

 

“Danas smo iskazali punu podršku gradonačelniku i institucijama Istočnog Sarajeva u svakodnevnoj borbi za istinu. Table koje su postavljene na ulaze u grad podsjećaju na gorku istinu i činjenicu da je federalno Sarajevo etnički očišćeno od Srba. Na egzodus srpskog naroda uvijek trebamo podsjećati kako se ne bi zaboravila istina o odbrambeno – otadžbinskom ratu. Grad Istočno Sarajevo je danas primjer obnove, razvoja i napretka Republike Srpske, ali i primjer suživota, jer u ovaj grad su svi dobrodošli”, izjavio je lider SPS-a Goran Selak.

 

Nakon što su na ulaze u Istočno Sarajevo postavljene table sa natpisom “Dobrodošli u grad 157 000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”, uslijedili su mnogobrojni napadi iz federalnog Sarajeva, čija je gradonačelnica Benjanima Karić podnijela i krivičnu prijavu protiv Ćosića.

 

“Pokret socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, pruža iskrenu podršku gradonačelniku Ćosiću u borbi za pravdu. Znamo da gradonačelnicu Karić boli istina i da bi najradije sakrila činjenice o 211 logora za Srbe koji su egzistirali na teritoriji Sarajeva, a u kojima su činjena najgora mučenja, grupna silovanja, te ubistva civila srpske nacionalnosti. Tortura koju su preživjeli sarajevski Srbi ne smije i neće zadesiti više nijednog Srbina, jer Srbija i Srpska sve više napora ulažu u očuvanje srpskog nacionalnog bića”, rekao je Torbica nakon sastanka kod gradonačelnika.

 

Sastanku sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva prisustvovali su i Ivan Siler, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada i odbornik SPS-a u Skupštini Istočnog Sarajeva Miloš Vukašinović.

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...