1.7 C
Banja Luka
03.12.2023.

RUGIPP:Neprimjerene sankcije Stankoviću

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) saopštila je da u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske obavlja poslove iz svoje nadležnosti, te da su sankcije SAD direktoru Uprave Draganu Stankoviću u potpunosti neprimjerene.

“Drsko i bahato, ponovo je bivši svjetski policajac SAD, pod plaštom demokratije, posegnuo za uvođenjem sankcija licima iz Republike Srpske, pa je tako na njihovu crnu listu stavljen i Stanković”, istakli su iz RUGIPP-a.

 

Iz ove uprave napomninju da Stanković ne posjeduje imovinu u SAD.

 

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je juče da je Stanković stavljen na crnu listu SAD jer, kako su ocijenili, “predstavlja prijetnju po Dejtonski sporazum”.

Prema navodima Ministarstvo finansija, Stanković je bio na čelu “agencije odgovorne za Zakon o nepokretnoj imovini iz aprila 2022. kojim je direktno osporen ustavni poredak u BiH, što predstavlja podrivanje Daytonskog mirovnog sporazuma”.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...