4.7 C
Banja Luka
28.02.2024.

Peti Samit energetike u Trebinju pod sloganom “Energetska povezanost Zapadnog Balkana” od 20. do 22. marta  

 

Kompanija SET d.o.o. Trebinje i ove godine organizuje Samit energetike “SET Trebinje 2024” pod sloganom “Energetska povezanost Zapadnog Balkana” u periodu od 20. do 22. marta 2024. godine

 

Samit se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srpske i Ministarstava energetike i rudarstva i Ministarstva privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske u Kulturnom centru u Trebinju. Generalni sponzor Samita energetike je Elnos Group Banja Luka.

– Sve veći udeo obnovljivih izvora u proizvodnji električne energije i ujedno njihov uticaj na elektroenergetski sistem postavljaju sve veće zahtjeve na ubrzani razvoj samog sistema. Istovremeno, zbog sve veće decentralizovane proizvodnje električne energije u neposrednoj blizini potrošača ili kod samih potrošača, snabdevačima postaje teško zadovoljavati sve promjenjiviju ponudu i potražnju. Upravo u vezi sa tim u prvi plan sve više dolaze pojmovi i tehnička rešenja kao što su skladištenje energije, mikromreže, prilagođavanje potražnji i mere energetske efikasnosti – ističu organizatori.

 

Odgovore na ključna pitanja energetske budućnosti, učesnici Samita, tokom tri dana skupa imaće priliku da čuju od gotovo 50 vodećih lidera u elektroindustrije iz zemalja regiona, koji učestvuju na sedam odvojenih panela. U rad Samita uključeni su svi relevantni predstavnici energetskog sektora u regionu, vodeći ljudi domaćih kompanija i institucija koje oblikuju industriju, poslovni lideri i kreatori energetskih politika te vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti energetike.

 

– Ove godine u programu imamo teme povezanosti i međusobne saradnje elektroprivreda u regionu, upravljanja elektroenergetskim prenosnim sistemima, trgovanja električnom energijom, tržištem gasa, upravljanjem proizvodnim postrojenjima električne energije i upravljanjem solarnim elektranama. O ovim temama ce govoriti najprestižniji regionalni stručnjaci u oblasti energetike dok će putem prezentacija biti obrađeno još nekoliko izuzetno važnih tema a koje se odnose na dalji razvoj i pravednu tranziciju energetskog sektora u regionu – poručuje direktor SET-a Aleksandar Branković.

 

Samit energetike Trebinje izvrsna je prilika za saradnju javnih elektroenergetskih preduzeća, vladinih tela i pružaoca tehnologija radi razmjene informacija i znanja kako bi se razumjela budućnost energije i vidjelo kuda svet ide na polju održivosti.

 

SET kao događaj nudi priliku za predstavljanje i ulazak na tržište za svaku kompaniju koja želi da radi i posluje u sektoru obnovljive energije i održivosti u regionu. Takođe, u ponudi je i mogućnost prezentacije na kojoj možete prikazati i istaći svoja dostignuća, tehnologije, usluge i rešenja.

 

Samit će u tri dana biti domaćin za više od 1.000 učesnika iz regiona čime se nastavlja trend velike zainteresovanosti stručne javnosti ali i velikog broja kompanija koje dolaze na SET i na taj način ostvaruju kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima.

 

Povezane vijesti

Истраживање, Демократија и Црква: Озрен у сјени расправа

  Свједочимо, као никада до сада, интензивној борби активиста који се противе различитим облицима геолошких истраживања. Та полемика није само одраз неслагања у друштву већ...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...