7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića


Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, podnio je danas krivičnu prijavu protiv banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno, kako je rekao, pribavljanja imovinske koristi za zaposlene u Gradskoj upravi a na štetu budžeta grada Banjaluka.

Ninković je ispred Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, gdje je predao krivičnu prijavu, najavio da će Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podnijeti zahtjev za inspekcijski nadzor.

 

„Time ću zaokružiti priču vezano za plate i prepustiću nadležnim institucijama da rade svoj posao. Nakon toga ćemo imati epilog kakav već tvrdim nekoliko dana, da je gradonačelnik izvršio zloupotrebu svog službenog položaja”, rekao je Ninković novinarima.

 

Dodao je da će na isti način djelovati kada su u pitanju ovlašteni potpisnici jer su, tvrdi, oni zloupotrebili ovlašćenja koja su dobili od gradonačelnika.

 

Govoreći o svojoj plati, Ninković je rekao da je ona u skladu sa zakonom te da mu gradonačelnik nije isplatio veću platu nego što je predviđeno.

 

Predsjednik Skupštine grada juče je iznio podatke o platama zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluka te je naveo da određeni radnici trpe mobing.

 

Ninković najavio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića, tvrdi da određeni radnici trpe mobing

Ninković najavio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića, tvrdi da određeni radnici trpe mobing

Stanivuković je na Ninkovićeve tvrdnje juče rekao da je on jedini gradonačelnik koji se odrekao svoje plate i koji je predložio da funkcioneri smanje svoje plate, što oni nisu prihvatili. Osim toga, Stanivuković je rekao da je Ninković jedini predsjednik koji prima platu, a ne dolazi na posao.

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili