22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Mtel: Sistematski pomažemo sredine u Republici Srpskoj

 

Nakon što je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović uputio otvoreno pismo generalnoj direktorici kompanije m:tel Jeleni Trivan, u kojem pohvaljuje društveno odgovoran rad ovog preduzeća, ali i navodi da se u ovim akcijama zaobilazi drugi najveći grad u Republici Srpskoj, odlučili smo da odgovorimo činjenicama, saopšteno je iz ove kompanije.

Stoga, generalna direktorica Jelena Trivan, u svom odgovoru objašnjava na koji način kompanija m:tel pomaže zajednici u kojoj posluje naglašavajući da su tokom ulaganja u kulturu, sport, obrazovanje i privredu sistemski pomagali sve sredine u Republici Srpskoj, pa tako i Bijeljinu.

Njen odgovor prenosimo u cijelosti:

Poštovani gradonačelniče,

Drago nam je da ste prepoznali i pohvalili činjenicu da je m:tel zasigurno društveno najodgovornija kompanija u Republici Srpskoj, a možda i čitavoj BiH, koja je postala oslonac mnogim stubovima društva, poput kulture, obrazovanja, sporta.

Sve svoje aktivnosti, a posebno one društveno odgovorne, definisali smo prema potrebama zajednice, a ne prema geografskim, političkim ili nacionalnim odrednicama. Posljednjih godinu dana akcijom „Niste sami“ svu svoju pažnju usmjerili smo ka srpskim povratničkim sredinama koje za razliku od većine drugih imaju elementarne egzistencijalne probleme.

Drago nam je da možemo razgovarati o tome da li su svi dobili dovoljno podrške koju kroz sve godine postojanja pruža kompanija m:tel. Ali, mislimo da u fokusu ipak treba da bude društvena odgovornost onih koji ne daju ništa zajednici, a ne kritika onima koji daju najviše.

Istine radi, moramo da kažemo da je naša najveća investicija bila upravo u Bijeljini, firma „Telrad“ i veliki dio naših prihoda i dalje se slijeva u ovaj grad. Velika humanitarna akcija „Sa Tamarom u akciji“ provedena je u saradnji sa gradskom upravom Bijeljine. Pored toga, pomažemo fakultete u Bijeljini, organizujemo podršku poslovnoj zajednici, učestvujemo u procesu digitalizacije privrede. Ne znamo da li je to dovoljno, ali je sigurno da smo rijetki, ako ne i jedini koji sistematski pomažu sve sredine u Republici Srpskoj i to ćemo nastaviti.

A do sada smo uložili preko 30 miliona KM u kulturu i sport Republike Srpske, te ostvarili donacije u vrijednosti preko 5,5 miliona KM.

Ako imate prijedlog za saradnju mi smo otvoreni za to i hvala vam što ste nam javno pružili priliku da podsjetimo javnost na sve ono što činimo u nadi da će ovo podstaći i druge privrednike na takvo odgovorno ponašanje – poručila je Jelena Trivan.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...