10.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Ko je novi Radovan: SDS bira predsjednika 11. juna.

 

Izborna skupština SDS-a biće održana 11. juna u Banjaluci, kada će biti izabran i predsjednik ove stranke.

Potvrdio je to danas u Istočnoj Ilidži, gdje je održana sjednica Predsjendištva SDS-a, vršilac dužnosti lidera SDS-a Milan Miličević.

“Prva glavna tema je tok unutarstranačkih izbora. Definitivno smo dogovorili i donijeli odluku da će 11. juna u Banjaluci biti održana izborna skupština SDS-a. Na toj sjednici ćemo izabrati predsjednika SDS-a i članove Glavnog odbora SDS-a”, rekao je Miličević.

Prema njegovim riječima, u daljem toku, nakon izborne skupštine, slijede druge statutarne odredbe, odnosno formiranje svih organa stranke, uključujući i Predsjedništvo, čime će kompletan proces unutarstranačkih izbora biti završen.

Dodao je da je stav takav da uvijek treba da traju unutarstranački izbori, jer je to živa materija, pošto postoje sredine u kojima treba jako mnogo raditi kako bi se napravila prava struktura SDS-a koja bi bila potpuno spremna za predstojeće lokalne izbore 2024. godine.

“U SDS-u u ovom momentu ne postoje nikakve turbulencije u smislu ovih ili onih klanova. Postoje različita razmišljanja i viđenja, ali tu smo da na organima stranke o njima razgovaramo i da profilišemo naše politike. Ulazimo potpuno relaksirano u izbornu skupštinu”, rekao je Miličević.

Govoreći o deklaraciji o zaštiti državne imovine Republike Srpske, podsjetio je da su odbili da potpišu zajedičku izjavu po pitanju ove imovine, jer su taj dokument smatrali neozbiljnim.

“Mi ćemo ponuditi dokument koji se konkretno i jedino odnosi na državnu imovinu”, naveo je Miličević, te dodao da, kada bi se pitao on, kao načelnik opštine, državna imovina bi trebalo da bude prepisana na lokalne zajednice u kojim se nalazi, pa samim time i na entitete.

Kako je dodao, pričali su danas i o dva zakona koje će ponuditi, od čega je jedan zakonu o sukobu interesa, a drugi je zakon o PDV-u.

Na novinarsko pitanje o predstojećoj prvoj sjednici Narodnog fronta kojeg je osnovana Jelena Trivić, te kako komentariše “prelijetanje” kadrova iz jedne u drugu stranku, Miličević je rekao da je to pitanje za one koji su u Narodnom frontu, ali je i dodao da je “svaki preletač preletač i ne može se drugačije zvati”.

“Svako prelijetanje iz jedne u drugu partiju uvijek je u vezi sa nekakvim ličnim interesom i to samo govori o karakteru ljudi koji se time bave”, kaže Miličević

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili