12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Karalić: Novi konvoj pomoći za Tursku i Siriju mnogo toga govori o našem narodu

SARAJEVO – Novi konvoj pomoći Udruženja “Pomozi.ba” od ukupno 40 kamiona za građane pogođene razornim zemljotresima početkom februara, krenuo je danas iz Sarajeva prema Turskoj i Siriji.

Elvir Karalić, osnivač i predsjednik udruženja “Pomozi.ba”, podsjetio je da je ovo drugi konvoj pomoći.

“Tu imamo hranu, higijenske proizvode, pelene, imamo 12 potpuno novih stambenih kontejnera, grijalice, deke, garderobu, sve ono što je ljudima potrebno u Turskoj i Siriji” kazao je Karalić.

Potom je dodao:

“Sada svi kamioni idu do krajnjih destinacija, do potresom pogođenih područja, a onda se dijele na dvije organizacije. Na jednu preko koje ćemo ići u Siriju. U Siriju prvenstveno ide hrana, higijena, pelene, stvari potrebne djeci. Drugi dio ostaje u Turskoj. Mi ćemo učestvovati u samoj distribuciji pomoći u Siriji i u Turskoj. Sa ovim konvojem sad smo na nekih 95 šlepera koji su otišli iz BiH. Ovo govori puno toga o našem narodu” rekao je Karalić.

Istakeo je da nastavljaju akciju pomoći za Tursku i Siriju, a u narednom periodu planiraju poslati još do 15 šlepera iz BiH.

“Sada nastavljamo tamo (Sirija), prebacujemo se kada je u pitanju rad na terenu, uspostavljanje kuhinja, izgradnja kućica, imamo neke planove u Siriji, postavljanje kontejnera u Turskoj. Tako da ćemo dati sve od sebe da kao organizacija ‘Pomozi.ba’ opravdamo ogromno povjerenje koje smo dobili od građana BiH i da učestvujemo u samoj distribuciji pomoći krajnjim korisnicima” kazao je Karalić.

U konvoju od 40 kamiona neki prevoze igračke za djecu u regijama pogođenih zemljotresima, prenosi “Avaz”.

Karalić je na kraju apelovao na građane BiH da i dalje mogu donirati igračke za djecu Turske i Sirije.

Konvoj od 54 kamiona “Pomozi.ba” koji je ranije poslan iz Sarajeva išao je do turskog grada Edirnea, odakle je pomoć distribuirana u zemljotresom pogođena područja, prenosi “Anadolija”.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...