7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Izvinite, Selvid je budala.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić boravi u Hrvatskoj gdje se sastao s zastupnicom manjine Erminom Lekaj-Prljaskaj koja predstavlja i pripadnike bošnjačke zajednice u Hrvatskoj, piše Klix.

Hurtić je poručio kako su on i njegova delegacija došli čisti, osvrnuvši se na taj način na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je, govoreći o građanskoj BiH, rekao kako je potrebno prvo koristiti sapun, a onda parfem.”Mi smo danas došli u posjetu Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu, došli smo i u Sabor, ja se nadam da se predsjednik vaše države Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u Republiku Hrvatsku. Naravno, to je njegov stav, naši drugi prijatelji to ne govore”, kazao je Hurtić.

Podsjetimo, Milanović je spornu izjavu dao u decembru 2020. godine kada je kazao da je svima jasno da u BiH postoje problemi o kojima se ne smije šutjeti, a među njima je i taj da su Hrvati koji tamo žive nezadovoljni svojim statusom te da se takvi problemi moraju riješiti jasnim dogovorom, a ne kozmetičkim zahvatima.

 

“Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu, što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez saglasnosti tri konstitutivna naroda, i to nije nikakav srednji vijek i bez toga nema građanske države”, kazao je Milanović dodajući kako je, po njegovu sudu, građanska država u BiH daleki, daleki san i lijepa stvar, no da bi se do toga došlo, kako se izrazio, najprije je potreban “sapun, a onda parfem”

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili