12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Efendijin plan za uništenje Republike Srpske (drugi dio)

Kažu , tiha voda bregove roni…..

Kažu, strpljen, spašen…..

A kažu i ničija nije do zore sjala.

Tokom 1996. I 1997. Godine u Gračanici se štampalo izdanje Gračaničkog glasnika. Lijepo je to sve napisano , potkovano stručnom literaturom. Priznati naučnici, prijeratna literatura sa raznih fakulteta, Okrugli stolovi .

U prilogu ovog teksta imate samo jedan pasus koji je nasušna istina a istina boli. Boli već trideset godina . U tom pasusu lijepo piše :

“DOO Terme Gračanica I drugi zainteresirani subjekti namjeravaju nastaviti s istraživanjima I korištenjem termomineralnih ugljekiselih voda u širem području Gračanice, koja je rat 1992.godine prekinuo.

Sadašnje stanje je takvo da su bušotine, bunari, I svi objekti korištenja voda na lijevoj strani rijeke Spreče u REPUBLICI SRPSKOJ I DOO TERME IH NE MOŽE KORISTITI . ( izvor, Gračanički glasnik 05.06.1997.godine). “

Međutim, ova utopija je I dalje živa I ima svoje sljedbenike koji nikada neće prestati da se bave ovom tematikom.

Zašto bi I prestali , to im je donijelo novac, položaj, veze. A efendija Cerić  je tu da obezbijedi novac, plaćenike , doušnike I sve što treba da Ozren bude bošnjački I da se njegova misija realizuje.

Pogledajte samo kako u Federaciji sve može I rudnik I hidroelektrane I istraživanja, a u Republici Srpskoj ne može.

Uporno pokušavaju da urade sve kako bi na Federaciju prebacili nadležnost nad šumama I vodama. U većini BiH su nerazvijene opštine ali u zadnjih par godina jedna je naglo izrasla, Tešanj.

Zašto Tešanj, pitajte “Muslimansko bratstvo “ .

To je krovna institucija u BiH I diktira šta se radi, ko radi , kako se radi . 2013. Godine u Sarajevu je održana redovna sjednica Evropskog Vijeća za fetvu I istraživanje na kojoj je bio prisutan glavni ideolog Muslimanskog bratstva Jusuf el Kardavi I to ni manje ni više nego sa Bakirom Izetbegovićem.

To mu je rahmetli babo ostavio u amanet .

Alija Izetbegović je tokom svoje vladavine uspio da napravi izvanredne veze sa Muslimanskim bratstvom. Kako I neće kad su nastali od Mladih muslimana.

O kakvoj je organizaciji riječ biće vam jasno samo zbog jedne stvari . Sjedinjene Američke Države su Aliju zbog svojih konekcija sa bratstvom stavile pod nadzor američke vlade nakon izjave da Muslimansko bratstvo smatraju terorističkom organizacijom.

Asocijacija za kulturu, obrazovanje I sport ACOS je označena kao krovna organizacija iz BiH I deklarisana kao “prijateljski I partnerski resurs “.

Pošto smo utvrdili ko kome I zašto vratimo se na Ozren. Sad je malo jasnije kome smeta Messer I TPG . “Škrebić Company” je imao namjeru napraviti proizvodnu halu u Petrovu I rečeno mu je da nema tamo radnika za njega. “Kemokop” Doo , “Lykos Balkan Metals “ onemogućeni da investiraju , da rade , da učine nešto za Petrovo.

Ni kamenolomi Ozrenca Slađana zv. Limun nisu dobrodošli .

Da ne povjerujete niko nije bio dovoljno dobar da radi .

Šta mislite da li je ovo realno ?

Sad je takođe jasno zašto Hifa I Madi kupuju zemljište sa obje strane Spreče. Kako su to dobro zamislili, samo su zaboravili na jednu sitnicu, da se kad dodju na Ozren da biraju parcele osvrnu oko sebe . Vidjeće Manastir Svetog Nikole, zadužbinu Nemanjića. Ponosan I prkosan od 1254. Godine čuva Ozren I svoj narod.

E zato je ta ideja utopija .  Kako kaže Đorđe Balašević,  ne može samo da se uđe , da se gazi tuđe, lepo sam im rekao !

Granice postoje , vratite se u FBIH !

Nastaviće se……

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...