7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

“ČUVARI OZRENA” PRAVILI CIRKUS NA KOFERENCIJI ZA ŠTAMPU

 

Ekološko udruženje “Čuvari Ozrena” juče je organizovalo koferenciju za novinare u hotelu “Park” kako bi obavjestili javnost o daljim planovima, tačnije o podizanju tužbi protiv portala i medija koji o njima ne pišu pozitivno. Interesantno je da se na ovu koferenciju odazvao i ZOOOM TV Doboj ali su iz ovog udruženja poručli da naši novinari nisu dobrodošli iako je koferencija trebala u potpunosti da bude prenesena na ovoj fejsbuk stranici baš kao što je preneseno i podnošenje prijave protiv Gradonačelnika Doboja od strane Ozrenskog studenca.

Dakle, poznato je da ZOOOM uvijek ide na teren i prenosi uživo ili snimkom sve što je u korist promjene stanja u Doboju, pa nije jasno zbog čega nije bilo u interesu ovom udruženju da javno prenesemo sve što su oni govorili. Da li zbog pitanja koja bi im se postavila ili nečeg drugog, ne znamo. Možemo samo nagađati.

Svoje mišljenje je iznio i Boris Stanišev ispred opozicione partije Nova priča Republike Srpske protiv kojeg su iz ovog udruženja, takođe prijetili tužbom.

“Jučerašnja koferencija za novinare je bila običan cirkus. Farsa. Oni su pozvali BN TV da ih snima kako bi preko te voditeljke, koja je u političkoj vezi sa njima, pokušali plasirati na ovu televiziju informacije i dobiti pažnju javnosti.

Kada smo kod BN i ove voditeljke, onda me zanima, zašto nije bila dan ranije pred tužilaštvom i podržala snimkom udruženje Ozrenski Studenac koje je podnosilo prijavu protiv gradonačelnika Jerinića – pita Stanisev i dodaje:

Čuvari Ozrena trebaju finansije da bi ostvarivali svoje planove. Njihovi planovi su snimanje filmova koje predstavljaju kao svoje projekte i za to traže novac.
Te planove ne mogu lako ostvariti jer im ljudi ne vjeruju i ne daju pare, pa im fale sredstva za ta snimanja. E da bi se sredstva nekako sakupila, pronašli su način da se zavade sa svima i gdje god je neko spomenuo ekološko udruženje, oni hoće da ga tuže. Na taj način planiraju od tih tužbi prikupiti sredstva za film za koji će poslije tražiti pare od stranih organizacija a onda sa tim sredstvima lagodno raspolagati oni lično – kaže Stanišev i potvrđuje kako čvrsto stoji iza svog mišljenja.

“Ja stojim pri svakoj izgovorenoj riječi koju sam izrekao i to je moje misljenje, pa neka se ubiju od muke.

Smatram da ovo udruženje ne služi ničemu osim za ličnu korist pojedinaca u tom udruženju jer za godinu i po ili dvije nisu organizovali nijedan protest u gradu Doboju, odnosno nisu pozvali narod u borbu za Ozren. Sva priča se svodi na posjećivanje drugih gradova i sa “rukama u džepovima” se pokusava nešto ostvariti. To ne poštujem i otud moje ovakvo mišljenje o njima” – kaže Stanišev i dodaje da će aktivirati inspekciju kao bi se utvrdilo koliko novca je ušlo u ovo udruženje i gdje je potrošen.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili