7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Селак: Српски свијет припада ЕУ

 

Социјалистичка партија Српске је свјесна историје и значаја српског народа за читаву Европу. Више пута кроз историју, српски народ био је на бранику хришћанских вриједности као темеља на којем је сазидана Европа – истакао је предсједник СПС-а Горан Селак, позивајући администрацију у Бриселу да одреди датум почетка преговора о чланству БиХ у ЕУ.

 

“Много прије других на Балкану и у исто вријеме са свим великим народима Европе, српски народ почињао је своје револуције и заокруживање своје државности. Када је Европу требало бранити он никад није био спреман да буде роб, већ ју је увијек бранио. Српски народ је много прије других на овим просторима имао визије интеграције и заједништва”, рекао је Селак.

 

Додаје да СПС Европску унију види као економски користан заједнички простор који гарантује мир.

 

“ЕУ може бити и тај коначни простор у којем српски народ реализује егзистенцијални интерес, а то је да живи без граница. Да кум куму без граничних прелаза може отићи на славу из Двора на Уни у Требиње, Никшић или Ниш,” поручио је лидер СПС-а.

 

Према његовим ријечима српски народ је много пута Европи дао све што је имао, и то много више од других, те да од ЕУ очекује датум почетка преговора о чланству.

 

“Овог пута спремни смо на онолико колико важи за све остале. Српски народ неће жртвовати, ни дати Републику Српску јер без ње ЕУ није дом за све народе континента него покушај да на Балкану ослаби и нестане српски свијет. А то је немогуће”, јасан је Селак.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili