7.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Селак: Важан став Русије да се Дејтон мора поштовати

 

Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак рекао је да је веома значајна посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Руској Федерацији и да је важан став те земље да се Дејтонски мировни споразум, чији је гарант и Русија, мора поштовати и сва питања у БиХ требају рјешавати унутрашњим дијалогом.

 

– Иако је свима познато опредјељење Српске за чланство у ЕУ, то не искључује сарадњу и добре односе са државама чији глас има тежину у међународним односима. Видјели смо и да Русија ни на који начин не оспорава наше настојање да будемо дио ЕУ – рекао је Селак.

 

Он сматра да је, осим политичког аспекта, значајан и економски, научни, културни и вјерски.

 

– Република Српска је најстабилнији дио БиХ, фактор мира и свака међународна активност усмјерена је на афирмацију вриједности дијалога, договора, мира, поштовања других и немијешања у унутрашња питања других – навео је Селак и додао да је посјета Русији то још једном потврдила.

 

Он је нагласио да је Орден Александра Невског, који је предсједник Русије Владимир Путин уручио предсједнику Републике Српске Милораду Додику, доказ да је Српској указана велика част.

 

Селак је нагласио да то потврђује и чињеница да је Додик тек други Србин који је у посљедњих 100 година одликован овим орденом, који је прије њега добио предсједник Србије Александар Вучић.

 

Предсједник Русије Владимир Путин уручио је јуче у Казању Орден Александра Невског предсједнику Републике Српске Милораду Додику за велики допринос развијању сарадње Русије и БиХ и јачању партнерства са Српском.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili