13.7 C
Banja Luka
01.12.2023.

ПЕТРОВИЋ: “ЈЕДНА ЈАБУКА НА ДАН, ШМИТ ИЗ КУЋЕ ВАН!”

Генерални секратар СНСД-а Лука Петровић у обраћању Кристијану Шмиту навео је да, у очекивању његових квазиодлука, жели одмах да му поручи да их нико неће ни чути, ни видјети, ни прочитати, ни уважити, нити објавити у Службеном гласнику Републике Српске.

“Хер Кристијане,

обраћамо вам се као што би се обратили и сваком обичном човјеку који је без ваљаних докумената у нашој земљи, залуталом службенику без дипломатског пасоша, раднику без радне дозволе, туристи, мигранту или НН лицу.

Обраћамо вам се, дакле, само као и сваком појединцу којем изгледа нису јасни домаћи закони или његова права у нашој кући или ‘представнику’ такве једне групе.

Уколико се већ усудите да донесете било какав проглас, који ћете крстити као квазиодлуку, квазинаредбу, санкцију или како год то уосталом назвали, покушајте да у склопу исте на примјер образложите модел, начин, како да Република Српска обезбиједи представника у европским институцијама у процесу и након придруживања ЕУ, или уложите бар тренутак вашег екстремно добро плаћеног времена, да нам појасните модел, начин, како да останемо на курсу европских интеграција, а да притом не прекинемо апсолутно све духовне, културолошке и сваке друге везе са нашим братским словенским народима у Русији, Бјелорусији и Украјини, или, ако ништа од тога не умијете, покушајте да нам доведете бар једну фабрику из ваше земље како би запослили наш вриједни народ – у миру, како не би одлазио у вашу земљу да ради, или прије него што те исте фабрике поново не преименујете и претворите у радне логоре – у рату, који је због вас и ваших болесних амбиција и тежњи да завладате и вјечно владате планетом, опет извјесан на тлу Европе.

Андрића сте читали, упитно је колико сте га и разумјели, па ћу његовим ријечима и завршити ово кратко обраћање, или ћу то, ипак, и радије упутити свом писару: ‘Даље! Пиши: једна тестера од челика, мала њемачка. Једна!'”.

Povezane vijesti

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

  Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...