10.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Отворен ауто-пут Рума – Шабац, боља веза са Српском – До Нове године путарина бесплатна

 

Ауто-пут у пуном профилу Рума-Шабац дужине 24,6 километара свечано је отворен данас, а предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће путарина на овом дијелу ауто-пута до Нове године бити бесплатна.

 

Отварању су поред предсједника Србије Александра Вучића присуствовали и премијерка Србије Ана Брнабић, као и министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Србије Горан Весић, министар унутрашње и спољне трговине Србиј Томислав Момировић, министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић, директор Коридора Србије Александар Антић, представници извођача азербејџанског Азвирта, као и представници Руме и Шапца.

 

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас, на свечаности отварања новог аутопута у пуном профилу од Руме до Шапца у дужини од 24,6 километара, да треба што прије завршити и брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице.

 

BILBORD galanterija i keso gradnja internet

 

– Имамо много ауто-путева и биће их тек, али овај део до Лознице је важно да завршимо. Ово је било најважније, али мора сад да се заврши и до Лознице, јер то нас послије спаја и са Малим Зворником и са комплетним Подрињем – рекао је Вучић.

 

Вучић је најавио да ће путарина на овом дијелу ауто-пута бити бесплатна до Нове године, те да су цијене за дионицу Рума – Шабац 100 динара, 270 динара Београд – Шабац, а 170 динара Београд – Рума.

 

Истакао је да ће нова дионица ауто-пута подићи Лозницу и довести нове инвеститоре.

 

Директор Коридора Србије Александар Антић је рекао да ће до краја сљедеће године сигурно бити завршен дио од Петловаче до Лознице.

 

Вучић је рекао да остаје, ипак, и шабачки део и да је важно да што прије буде завршен.

 

Вучић је рекао и да ће пут за саобраћај бити пуштен у 18.00 часова, као и да је поносан на овај аутопут и да ће сада од Београда до Шапца моћи да се стигне за 45 минута.

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili