4.7 C
Banja Luka
28.02.2024.

Орао пао!

 

 

Влада Републике Српске, ничим изазвана, смијенила је инжењера Младена Стојановића, дугогодишњег директора компаније „Орао“ а.д Бијељина и на његово мјесто именовала Младена Савића, директора Установе за образовање одраслих у Бијељини.

Све се то десило непун мјесец након обиљежавања седамдесет и девете годишњице компаније Орао, када су министри Војин Митровић и Сташа Кошарац,испалили салве похвала за рад менаџмента фирме.

Истина, Стојановић је руковођењем стабилизовао рад Орла, набавио посла и успоставио сарадњу са партнерима у Србији и иностранству те и због тога виси упитник због његове смјене.

Ипак, да се нешто дешава чудно око те бијељинске фирме сазнало се сасвим случајно, након што је Цицо Глобус напустио ДНС и то због што се његово  име није нашло на кадровској крижаљци и то за мјесто првог човјека у Орлу.

Уплитање политике је и Савићево именовање јер се он декларисао као кадар СДС Семберија или странке коју је основао покојни Мићо Мићић. То је странка која је након смрти њеног оснивача постала плијен Републичке странке Српске(РСС) и њеног предсједника Славена Ристића.

РСС није учествовао на изборима, тренутно има три одборника у Бијељини и једног посланика, Славена Ристића који се неким чудом нашао на листи СНСД.

Група радника Орла јутрос није дозволила примопредају дужности између Стојановића и Савића и гле чуда међу првима је реаговао управо Славен Ристић.

„Ово именовање нема смисла. Послије људи попут Прице, Сантрача, послије свега што су прошли радници Орла, довести тј. именовати човјека без искуства у овој индустрији, да би се стручно усавршавао је тотални апсурд и неодговорност према свим радницима, уз дужно поштовање према страначким вољама и договорима али нема смисла. Ово је мој јавни и лични став, а не политички“-написао је Славенко Ристић.

Реаговао је и Младен Савић који је приликом именована изјавио да му је прилика да се у „Орлу“ усавршава.

“С обзиром да се већ на почетку мандата сусрећем са озбиљном опструкцијом, имам потребу поручити да нећу и не желим да будем дио било каквих закулисаних радњи”, навео је Савић.

Боље познаваоце материје и не чуди Ристићева реакција јер је управо он тражио од предсједника Републике Српске Милорада Додика, да му дозволи куповину Орла.

Можда су и то закулисне радње на које је осврнуо Савић?

Иначе, односи ГрО СНСД и РСС и нису на неком завидном нивоу у Бијељини.По сазнањима Тањуга Српске, врло брзо ће доћи до расправе о броју позиција на којима су кадрови РСС-а, а да та странка уопште није излазила на изборе.

 

Povezane vijesti

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...