13.7 C
Banja Luka
01.12.2023.

Нешић У ИФИМЕС-У

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић, присуствовао је округлом столу у организацији Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС)

Након састанака на највишем нивоу у оквиру Брдо процеса Нешић је учествовао на округлом столу Међународног института за блискоисточне и балканске студије.

 

Састанку је присуствовао Оливер Спасовски, министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније

 

Тема округлог стола била је “Како Западни Балкан учинити бољим и просперитетнијим – безбједносни аспект”.

 

„Овим је настављена сарадња и продубљивање добрих односа два министарства и двије земље“-рекао је Нешић

Сагласили смо се да је кључна ствар за безбједност на Западном Балкану да ЕУ у овом осјетљивом геополитичком тренутку увиди значај брзог завршетка европских интеграција цијеле регије-казао је он и додао:

 

Сјеверна Македонија је држава у коју мигранти улазе из ЕУ а БиХ земља из које излазе у ЕУ. Од БиХ и Сјеверне Македоније очекујем да буду гаранти безбједности цијеле ЕУ али да у исто вријеме грађани двије земље очекују конкретније и опипљивије резултате на европском путу.

У изузетно успјешној посјети Бриселу наишао сам на отворена врата. Вријеме је да престанемо да очекујемо да ће нас у ЕУ неко вући за рукав.

Потребно је да и ми покажемо енергију и проактивност.

Ја сам тако приступио свом мандату и инсистираћу на разговору, договору и компромису кад су у питању сва политичка питања у БиХ-тврди Нешић.

Иначе, директор ИФИМЕС-а је Зијад Бећиревић који је неформални савјетник Петра Ђокића.

 

Povezane vijesti

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

  Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...