13.7 C
Banja Luka
01.12.2023.

Коме је крив Миљан Вујовић?

 

 

Вујовићеве изјаве нико није провјерио , нити покренуо истрагу да се утврди да ли говори истину. Очигледно је да Орбовићев ДНК који је нађен на лицу мјеста никога и не интересује.

 

 

 

Миљан Вујовић налази се већ четири године у притвору у поступку који се против њега води у монтираној оптужници, а све због тога што је заједно са убијеним Петром Бајчетићем 2016.године није хтио да учествује у убиству политичара Вукоте Говедарице. Првом пресудом Окружног суда у Бањалуци 22.априла 2021.године , Вујовић је осуђен на 15.година затвора.

Врховни суд Републике Српске је 11.јануара 2022.године укинуо ту пресуду да би у поновљеном поступку Окружни суд у Бањалуци пресудом изрекао Миљану Вујовићу казну затвора од 14,6 година.

Осуђујућа пресуда се темељи на исказима свједока Срђана Денде, Ђорђа Радмиловића, Драгана Шаренца који су наводно били чланови злочиначког удружења иако су сви свједоци пред судом изјавили да нису били чланови злочиначког удружења који је организовао Миљан Вујовић са намјерном отмице Петра Бајчетића да су изјаве у истрази којима су теретили оптуженог Миљана Вујовића дали под пријетњама, притисцима, уцјенама и батинама.

Свједоци су пред Судом изјавили да их је у злочиначко удружење организовао Петар Бајчетић са намјером отмице бизнисмена из Гацка Млађе Зеленовића , ради изнуде 120.000 марака које је Петар Бајчетић  платио Млађи Зеленовићу како би овај одустао од лицитације хотела Метохија у Гацку.

Осуђујућа пресуда се темељи и на исказу Драгана Бајчетића, брата убијеног Петра , који је дао четири изјаве у истрази. У изјавама у истрази Драган Бајчетић који је био очевидац убиства заједно са Мирјаном Тркуљом и Мирославом Шакотићем је изјавио да није видио ко су извршиоци јер су на главама имали капе фантомке , да би тек у четвртој изјави у истрази чији је  и пред судом изјавио да му је по стасу виши извршилац личи на оптуженог Миљана Вујовића , а нижи на Ђорђа Радмиловића , иако је неспорно доказано да ни Ђорђе Радмиловић није био на мјесту извршења убиства.

Иако је на мјесту убиства Петра Бајчетића пронађен ДНК Зорана Орбовића из Подгорице, Окружни суд у Бањалуци није дозволио да се у поновљеном поступку саслуша  Орбовић  чији је ДНК нађен на мјесту убиства Петра Бајчетића, а оптуженог Миљана Вујовића осуђује на казну затвора од 14,5 година иако против Вујовића нема нити једног доказа којим се доказује да је организовао злочиначко удружење ради отмице Петра Бајчетића нити доказа да је учествовао у његовом убиству.

Да се против Вујовића води монтиран процес потврђује и чињеница да је покушано убиство Гаврила Бјелице , јединог свједока који није у истрази подлегао притисцима полиције да терети Вујовића. Бјелици је подметнута експлозивна направа како би се и за његово убиство оптужио Миљан Вујовић. Бјелица је неким чудом преживио.

Док се опорављао у болници, Бјелицу су посјетили људи из полиције и убјеђивали га да за случај подметања експлозива оптужи Миљана Вујовића, што он није прихватио. Гаврило Бјелица је изјавио да су му експлозивну направу под аутомобил поставили исти они који су наручили убиство Вукоте Говедарице , а онда када то није реализовано, наручили су убиство Петра Бајчетића, за њега оптужили Вујовића и касније монтирали судски процес.

Вујовић од самога почетка тврди да му је овај процес монтиран јер није желио да учествује у нарученом убиству Вукоте Говедарице и Петра Бајчетића. Он је и пред Окружним и пред Врховним судом изјавио да зна ко му је монтирао процес и да су то добро познати политичари из Билеће.

Вујовићеве изјаве нико није провјерио , нити покренуо истрагу да се утврди да ли говори истину. Очигледно је да Орбовићев ДНК који је нађен на лицу мјеста никога и не интересује.

Povezane vijesti

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...