-1.4 C
Banja Luka
09.12.2023.

Коалиција: Ђокић на излазним вратима

 

Предсједник СНСД Милорад Додик, најавио је на прошлоседмичној сједници владајуће коалиције смјену свих кадрова из Бијељине, као неку врсту казне због неуспјелог опозива Љубише Петровића.

„Умјесто досадашњих кадрова, на свим позицијама биће изабрани млађи-некомпромитовани представници политичких партија које су у владајућој коалицији“-рекао је Додик.

То се није свидјело лидеру СП Петру Ђокићу јер је он тражећи недостајуће проценте у власти намјерио да свој кадар постави на директорку позицију Пореске управе у Бијељини.

Када му то није прошло, Ђокић је казао да „ присуствују  посљедњем састанку у овом саставу“ алудирајући да ће већ ове седмице нека од странака напустити владајућу коалицију.

„Ђокић је то рекао као да мисли на Ненада Стевандића и његову Уједињену Српску, мада је било јасно да говори о себи и својим социјалистима“-каже за Тањуг-Српске један од присутних на састанку.

„Свако ко не жели да буде дио коалиције и по цијену се угрози двотрећинска већина у Парламенту, може слободно да напусти“-рекао је Додик, прекидајући причу о кадровској комбинаторици.

У скупштинским кулоарима увелико трају нагађања о број посланика који ће се придружити Народном фронту и Јелени Тривић. За сада је познато да су то посланици из опозиционих странака, мада се тврди да ће већ сутра бити забиљежен и први прелазак из владајуће коалиције.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili