10.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Избори у Русији: Видовић предводи посматраче из Српске

Синиша Видовић, учествује као посматарач на предсједничким изборима у Русији који су почели данас, а трајаће до 17. марта.

Делегација из Републике Српске је једна од делегација из 36 земаља и пет међународних организација које ће посматрати предсједничке изборе у Русији,а уз Видовића су ту и посланик у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица и посланик у ПС БиХ Мирослав Вујичић

Синиша Видовић, савјетник предсједника НСРС, један је од посматрача из РС који је овом приликом нагласио значај даљег развоја руско-српских односа и колико је тај однос битан за стабилност и напредак Републике Српске.

“Велика је одговорност бити данас посматрач на изборима у које су упрте очи цијелога свијета“, изјавио је Видовић.

“Дилема не постоји. Увјерен сам у исход избора који ће значити још шест година здраве и квалитетне предсједничке позиције господина Владимира Путина”, нагласио је Видовић.

Он је изјавио и да су ово избори са максимумом демократије, а могућност гласања обезбијеђена је и електронским путем за оне које су се претходно регистровали у у систему.

Подсјећамо, у Русији је данас почело гласање на изборима за предсједника Русије. Први су своје право гласа искористили становници Камчатке, а избори у земљи која се протеже кроз 11 временских зона трајаће до нед‌јеље навече. Централна изборна комисија Русије регистровала је четири предсједничка кандидата: Николај Харитонов (Комунистичка партија), Леонид Слуцки (ЛДПР), Владислав Даванков (Нови људи) и Владимир Путин (самостални кандидат). За изборе је припремљено више од 94.000 бирачких мјеста и одштампано 113,6 милиона гласачких листића.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili