10.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Жељко Дубравац потврдио да напушта ДНС

Одлазим из ДНС-a, не због неостварених жеља, већ због личних и моралних увјерења

 

Ко није на својој кожи осјетио разочарење и презир људи до којих му је стало неће разумјети ово што пишем; онај ко је то осјетио скоро да не мора ни да чита даље овај текст. Знаће и шта желим, и све што могу овдје да кажем.

 

Протекле су тачно двадесет и три године откако је Демократски народни савез основан. Тачно толико година и ја сам провео у ДНС-у. Био сам члан од самог оснивања, али сада одлазим. Лична увјерења и морална начела на којима сам градио не само свој живот већ и политичку каријеру, више се не поклапају са политичким опредјељењима странке.

 

Одлуку да напустим странку, у којој сам поникао, није било једноставно донијети. Ипак, она је резултат несклада између мојих ставова и увјерења и политике коју Демократски народни савез заступа, нарочито од завршетка Општих избора 2022. године. Свакодневне оштре критике јавности, критике средине у којој живим и најближих пријатеља и сарадника су биле до те мјере изражене да их није било могуће игнорисати, правити се глух и слијеп. Управо та јавност, ти људи су ЗА МЕНЕ били једино мјерило свих ових година, једино мјерило људске вриједности али и политичког резултата.

 

Нисам могао разумјети, а ни прихватити да се неће донијети институционални став и осуда према квази политичару, предсједнику Хрватске, који је на најбескрупулознији начин понизио страдалнике и заточенике логора, све српске жртве, борце, заправо оно што је највредније у Српској.

 

Како је могуће да се цијела Република, па и регион ишчуђује и прави комичне сцене о раду Комисије за утврђивање сукоба интереса, изузетно важног контролног института власти, који прави несагледиве штете и последице, јер је умјесто у служби законитости искључиво у служби једне партије.

 

Избор потпредсједника НС РС из реда највеће опозиционе партије је прецизно пословнички одређен, али већина се усагласи да неће тај приједлог јер већина жели и да предлаже и да бира, што се није десило од првог коснтитуисања НС РС. А ко је све изабран, не подцјењујући никога, честити Петровић би био право људско и политичко освјежење.

 

Откуд право нама политичарима, посланицима да „вијећамо“ ко ће од удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата да буде предложен и изабран у Одбор борачко-инвалидске заштите? Наша обавеза је да се са посебним поштовањем односимо према истинским утемељитељима Републике Срске а не да их дијелимо по политичкој подобност и припадности.

 

Ово су само неки од безброј случајева, где моја политичка увјерења престају да постоје и има само једно, људско увјерење.

 

Оно што ми је најтеже пало били су коментари оних који су вјеровали у мене, моју досљедност и етичност, оних који су гласали за мене свих ових година. Оних који су ми ДАЛИ СВОЈЕ ПОВЈЕРЕЊЕ. Људи који су ми својом подршком, својим гласовима дали и политички легитимитет и лични, људски дигнитет да их заступам и представљам већ годинама. Људи који су ми вјеровали. Људи који су ту били због мене и ја због њих. Нема ничега тежег него осјећати како сте разочарали некога до кога вам је стало.

 

С посебним поштовањем дубоко у себи чувам сва пријатељства, те истинске животне вриједности које смо дијелили у ДНС.

 

Заједно са мном ДНС Челинац су напустили и готово сви чланови Општинског одбора, што ме посебно обавезује на поштовање људи са којима сам сарађивао дуги низ година.

Онима који настављају рад у ДНС, желим сваку личну и породичну срећу.

 

Као изабрани народни посланик у Народној скупштини Републике Српске, остајем доступан свим грађанима, као што је то било и до сада.

Најбољи суд и највреднија мјера су људи, њихова мишљења и ставови, што ће ми бити опредјељујући фактор у даљњем политичком дјеловању.

 

Данас су Благовијести, а Благовијести су по учењу наше православне цркве почетак спасења за човјека. Па нека све буде у складу са том симболиком.

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili