4.7 C
Banja Luka
28.02.2024.

Елек: Гас у Сарајевy,само на Додикову ријеч

Директор “Сарајево-гаса” Источно Сарајево Недељко Елек каже да је чуо да постоје одређени усмени договори око испоруке гаса Сарајеву након 31. децембра али, како каже, једини усмени налог по којем он може да поступи јесте онај који би дошао од предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Ако ме он позове и каже да пустимо гас без уговора, гас ће бити пуштен“, рекао је Елек.

 

Елек је додао да се нада да ће се, ако се то деси, начелник Сарајева Бењамина Карић, федерални министар Рамо Исак и остали из федералног Сарајева захвалити предсједнику Републике Српске Милораду Додику што је омогућио да грађани Сарајева имају гас иако њихови представници нису хтјели да потпишу уговор.

 

Како каже, он као директор нема овлаштења да послије 31. децембра настави са испорукама гаса према Кантону Сарајево.

 

“Упознат сам да су се два предсједника Влада чула телефонски и министар енергетике. Ја уважавам њихов став и договор. Међутим, нама треба написмено папир од Владе Републике Српске која је власник предузећа да можемо да пустимо гас без уговора. Сумњам да ћемо тај папир добити до понедјељка у шест ујутро када истиче уговор“, рекао је Елек.

Елек је подсјетио да од октобра упозоравају федералну страну да ће до овог доћи.

“Сви знају да 31. децембра истиче уговор. Међутим, нико није хтио да реагује, као да су намјерно чекали да уђемо у празнике са овим проблемом“, рекао је Елек.

АТВ

Povezane vijesti

Селак: Важан став Русије да се Дејтон мора поштовати

  Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак рекао је да је веома значајна посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Руској Федерацији и да је...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...