13.7 C
Banja Luka
01.12.2023.

Да ли је БиХ увела санкције Русији?

 

 

 

Пише: Зоран Шаренац

 

„Није у реду то што Јелена ради“-казао је Бранислав Бореновић коментаришући комадање властите партије и то од дојучерашње потпредсједнице.

Унутарстраначку препирку која пријети да ПДП подијели на више неједнаких комада, Бореновић је покушао на трен да пребаци на међународни терен и питање да ли је БиХ увела санкције Русији, али је то трајало колико и једно прије подне, све док бивши педепеовац Саша Борјан, није казао да напуштање ПДП није индивидуално већ концептуално.

Бивше страначке колеге Бореновићу замјерају стално мјесто на компензационој листи, продају бирачких одбора властима и потпуни изостанак комуникације са одборима у Републици Српској.

Некадашњи предсједник одбора у Сокоцу Драгиша Делић, чак тврди да је стање у ПДП ствар договора Бранислава Бореновића и Јелене Тривић и позива да се огласи почасни предсједник Младен Иванић, док бивши члан ПДП из Мркоњић Града, а сада Вукановићев јуришник, тврди да је Бореновић изгубио подршку и позива га „ да окупи групу људи која га лично подржава“

„У чије име причаш“?-пита Сергеј Милановић.

Шта крије Бореновић ?

„Ја сам крив што је Јелена Тривић са компензационе листе ушла у Народну скупштину“-ваљда је требала бити увреда након које ће НФ престати да се концептуално укрупњава са кадровима ПДП, СДС-а и Листе за правду и ред.

Истина је много болнија по предсједника ПДП.

Наиме, Бореновић је од самога почетка знао да Јелена Тривић уз помоћ СНС-а из Србије прави политичку партију. Више од једном је присуствовао састанцима у Србији на којима је била и Јелена Тривић и његова помоћ се требала огледати утицају на чланове скупштине ПДП да умјесто њега на чело ПДП ни по коју цијену не дође Драшко Станивуковић.

„Нудио је Игора Црнадка као компромисно рјешење“ –кажу наши извори из Београда.

Чини се да је игру првог човјека ПДП препознао и Драшко Станивуковић који је скоро предложио да се промијени статут партије и да Бореновић настави да води странку. Станивуковић је на тај начин поручио да не жели на себе да преузме одговорност дилова које је направио Бореновић, нити да буде одговоран за потпуни распад странке.

ГрО ПДП у Бањалуци има свакодневне активности и доказ да не доживљава судбину партије у Републици Српској је и недавна подјела пет стотина нових чланских карата.

Стварно, да ли је БиХ увела санкције Русији?

 

 

Povezane vijesti

Анализа рада посланика: Неки раде јако, а неки долазе само нако.

  Бити изабран за народног посланика велика је част али и обавеза. Провести четири године сједећи у скупштинским клупама и не урадити ништа је гријех...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

Ko želi da sruši rudarstvo u Srpskoj?

Prema tvrdnjama dobro obaviještenog izvora, ekološko udruženje „EKO put“ finansirano d‌jelimično od LJubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine, kao i nevladinih organizacija iz Albanije i Norveške...